Részeg sofőr miatt négyen meghaltak Texasban

Orlando Mass Shooting At The Pulse Nightclub Orlando Orlando 2016 United States United States 2016 People Donate Victims Shooting Spree Gay IS Islamic State Terrorists Shooting Incident 12 June 2016 12nd June 2016 NurPhoto Horizontal BLOOD HOSPITAL SHOOTI
A police car is seen outside a hospital where the shooting victims receive medical treatment in Orlando, the United States, June 12, 2016. At least fifty people were killed and 53 others wounded early Sunday in a shooting spree at a gay nightclub in Orlando, Florida. (Photo by Yin Bogu / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Négy golfkocsiban utazó ember - köztük két fiatalkorú - meghalt, amikor egy terepjárót vezető, nagy valószínűséggel ittas férfi egy délkelet-texasi kereszteződésben áthajtott a stop táblán - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A 45 éves Miguel Espinozát négyrendbeli ittas állapotban elkövetett emberöléssel vádolják a szombaton, helyi idő szerint este fél tizenkettő körül történt baleset miatt Galvestonban, Houstontól nagyjából 50 mérföldre -írja a CBSNews.

A kép illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Yin Bogu/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Yin Bogu

Espinozát a Galveston megyei börtönben tartották fogva vasárnap 400 ezer dolláros óvadék ellenében - közölte a rendőrség.

A galvestoni rendőrség őrmestere, Derek Gaspard elmondta, hogy miután a terepjáró nem tudott megállni, nekiment egy kisteherautónak, amely aztán nekicsapódott a golfkocsinak, amelynek fedélzetén hat ember volt.

Elmondta, hogy a golfkocsi és a pickup ellentétes irányban haladt a kereszteződésben egy olyan utcán, ahol nem volt stoptábla.

A rendőrség szerint a golfkocsi felnőtt vezetőjét a helyszínen halottnak nyilvánították, míg a golfkocsin utazó nőt és két fiatalkorút kórházba szállították, ahol meghaltak.

A másik két utas - egy felnőtt és egy fiatalkorú - vasárnap kritikus állapotban került kórházba - közölte a rendőrség.

Espinoza, aki a Houston környéki Rosenberg városában él, és utasa könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség. Kórházba szállították őket, később pedig kiengedték őket.

A kisteherautó utasai nem sérültek meg, mondta Gaspard. A halottak nevét és életkorát nem közölték azonnal.

Gaspard elmondta, hogy szerinte a bérelt golfkocsi legálisan közlekedett a városi utcán. Elmondta, hogy a baleset idején két különböző család tagjai utaztak a golfkocsin.

Craig Brown, Galveston polgármestere szerint a golfkocsik "eléggé elterjedt közlekedési eszközzé" váltak a Mexikói-öböl partján fekvő sziget üdülőövezetének lakói és látogatói számára.

Brown elmondta, hogy a város a múltban már hozott rendeleteket, amelyek célja, hogy biztonságosabbá tegye ezek üzemeltetését, és a városi tanács következő ülésén további rendeleteket fog fontolóra venni.