Nem engedték be a kivégzésre az újságírónőt, mert túl rövid volt a szoknyája

Horizontal MEANS OF EXECUTION DEATH PENALTY
A halálos méreginjekció beadása előtt ilyen ágyra szíjazzák le az elítéltet
Vágólapra másolva!
Két újságírónőnek is meggyűlt a baja az alabamai börtön tisztviselőivel, holott csak tudósítani akartak a kivégzésről, de egyikük szoknyáját túl rövidnek találták, így nem engedték dolgozni, amíg nem talál magának megfelelő ruházatot - írta a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Ivana Hrynkiw, az AL.com hírportál újságírója és Kim Chandler az AP riportere is tudósítani akart az eseményről, de a börtön tisztviselői meglehetősen kínos procedúra alá vetették az újságírókat.

Hrynkiwal közölték, hogy

nem mehet be a kivégzésre, mert túl rövid rajta a szoknya,

nem felel meg az előírásoknak. Az újságírónő lejjebb húzta a csipőjére a szoknyát, de az így sem bizonyult jónak. Végül úgy oldotta meg a ruhaproblémát, hogy kölcsön kért egy halásznadrágot az egyik fotóstól, ami már megfelelt a börtönőröknek is.

De ezzel még nem volt vége a megpróbáltatásainak, mert

utána azt találták ki, hogy nyitott sarkú a cipője, és az sem megfelelő.

Ezt a problémát az újságírónő úgy oldotta meg, hogy leszaladt az autójához egy teniszcipőért, így már elhárult minden akadály, hogy jelen lehessen.

Kolléganője Kim Chandler valamivel könnyebben megúszta a ruhakontrollt, neki "csak" ki kellett állnia, hogy megmérjék a ruhája hosszát, de ő megfelelt az elvárásoknak.

Az ügyhöz az is hozzátartozik, hogy a halálraítélt Joe Nathan James Jr-t méreginjekcióval akarták kivégezni, de mivel három órán át nem találtak rajta vénát, az üresjáratot használhatták fel az újságírónők vegzálására.

A halálra ítélten végül találtak vénát, így a kivégzést végrehajtották.

Címlapi képünk illusztráció!