Több órára utasok tucatjai rekedtek a Csalagútban

Vágólapra másolva!
Több tucat ember rekedt órákra az angliai Dover melletti Folkestone-t a franciaországi Calais közelében fekvő Coquelles városával összekötő 50,5 kilométer hosszú Csalagútban, miután az őket szállító Calais-ból Folkestone-ba tartó vonat állítólag lerobbant. Az utasokat végül egy vészhelyzeti szervízalagúton keresztül kellett evakuálni.
Vágólapra másolva!

Több tucat ember rekedt órákra a Csalagútban, miután a Calais-ból Folkestone-ba tartó vonat lerobbant - írja a BBC.

Az utasokat egy vészhelyzeti alagúton keresztül kellett evakuálni, később átszállították őket egy pótlóvonatra, végül eljutottak a Folkstone-i terminálra.

Az utasok órákig az alagútban rekedtek.

A Csalagúton keresztül járműveket és utasokat szállító cég a Le Shuttle a kezdetben megerősítette, hogy a vonat lerobbant, majd végül megcáfolta ezt - hozzátéve, hogy az ominózus szerelvény nem lerobbant, hanem a riasztója szólalt meg. Mivel ezt ki kellett vizsgálniuk, ezért volt szükség az ilyen esetekben alkalmazott óvintézkedésre.

Az utasokat az ilyenkor megszokott biztonsági intézkedéseknek megfelően átszállítottak, de több utas is kifogásolta, hogy az intézkedés során például a hangosbeszélő nem működött megfelelően, illetve nem volt kielégítő a cég álltal alkalmazott kommunikáció a bajbajutott utasok felé.

- osztotta meg tapasztalatait az egyik utas.

Más utasok arra panaszkodtak, hogy ott kellett hagyniuk járműveiket és gyalog kísérték ki őket, egyesek egy katasztrófafilmhez hasonlították az átélt borzalmakat.

- mondta egy másik utas.

A vasúti alagút 38 kilométer hosszan fut a tenger alatt, ezzel a világ leghosszabb vízalatti alagútja.