Eltévedt egy túrázócsoport az arizonai sivatagban, az egyikük meghalt

Vágólapra másolva!
Egy túrázókból álló csoport eltévedt az arizonai Special Activities and Recreation Area (SARA) parkban, miután elfogyott a vízük az Egyesült Államokban, Arizona államban, Lake Havasu City-től nem messze pénteken. A négy túrázóból álló csoport után a rendőrség megkezdte a kutatást, de az egyikük életét már nem lehetett megmenteni.
Vágólapra másolva!

Előző héten péntek délután Lake Havasu City tűzoltóságát hívták segítségül egy négyfős csoport felkutatásához, akik túrázni indultak a helyi SARA parkba, de útközben elfogyott a vizük és nem találtak vissza oda ahonnan elindultak - írta a Mohave megyei seriffhivatal a Facebookon közzétett közleményében.

- írta a rendőrség.

A tűzoltóknak sikerült megtalálniuk a túrázók közül hármat, egy 63 éves nőt, egy 61 éves férfit és egy 27 éves nőt, akik mindannyian súlyosan kiszáradtak - közölte a rendőrség. Mindhármukat azonnal kórházba szállították - írja a CBS.

A kimentett túrázók elmondták a hatóságoknak, hogy a negyedik társuk - egy 31 éves férfi, miután segítséget hívott, elhagyta a csoportot és egyedül próbált meg visszatalálni.

A hatóságok ezután további mentőegységeket mozgosítottak a férfi felkutatására - helikoptert is bevetve egész este folyt a mentőakció.

Az eltévedt túrázó holttestére végül másnap, szombaton találtak rá a sivatagban.

A hatóságok szerint a csoport tagjai nem a környékről származtak, nem ismerték kellően a túraútvonalakat, illetve nem voltak tisztában a sivatagban való túrázás veszélyeivel, különösen a nyári nagy melegben.