Száznál is több közlekedési bírságot kapott egy autós 12 éve eladott járművére

VII. kerület, Erzsébetváros, parkolás, parkoló, zóna, parkoló zóna, parkolási zóna, fizető parkolás, bírság, büntetés, csekk
VII. kerületi fizetős parkolás 2020 július 22-én
Vágólapra másolva!
Egy 57 éves férfi 100-nál is több felszólítást kapott közlekedési kihágásokért, melyeket autóját vezetve követett el. Csakhogy az autós járművét már 12 éve eladta egy használtautó-kereskedőnek, akinek gondoskodnia kellett volna, hogy a kocsi nem maradjon eladója nevén - írja a The Sun Daily.
Vágólapra másolva!

A nem mindennapi eset Malajziában történt, előzménye pedig 2010-re nyúlik vissza, amikor egy Kor Eng Chai nevű férfi eladta autóját egy kereskedőnek, egyidejűleg azzal, hogy ugyanattól a kereskedőtől egy új autót vásárolt.

A férfi most azt állítja, az autóügynök szabályosan átverte őt,

mivel bár írásban garantálta, hogy minden felmerülő adminisztrációs feladatot elvégez a használt autóval kapcsolatban - így a tulajdonjog átírását is -, azt mégsem tette meg.

Ezt erősítették meg a különös ügy kapcsán nyilatkozó hatósági tisztviselők is.

Kor csak 2017 januárjában szembesült azzal, hogy az évekkel eladott jármű még mindig a nevén van, mégpedig akkor, amikor annak esedékes biztosításáról kapott számlát. Később kiderült az is, hogy a Proton Wira típusú autón 100-nál is több fizetési felszólítást tartanak nyilván, átszámolva nagyjából 680 ezer forint értékben, melyeket 2018 augusztusától 2020 szeptemberéig gyűjtött be valaki vagy valakik az autót használva.

A képen az egykori tulajdonos egy tisztviselővel, amint nyilvánosan felszólítják az autó új tulajdonosát, hogy jelentkezzen az ügy rendezése érdekében:

A történtek előtt értetlenül álló egykori tulajdonos most azt várja, hogy kiderüljön a jármű tényleges új tulajdonosának személyazonossága. Másoknak egyúttal azt tanácsolja, hogy autójuk értékesítése során pontosan kövessék az előírásokat a formaságokra vonatkozóan.

Címlapi képünk illusztráció!