Egyre gyakrabbak a migránstámadások Svédországban - videó

Svédország, rendőrök, menekültek, migránsok
A group of migrants off an incoming train walk down a platform as they are accompanied by the police at the Swedish end of the bridge between Sweden and Denmark near Malmoe on November 12, 2015. The Swedish government on November 11, 2015 said it would temporarily reinstate border checks to deal with an unprecedented influx of migrants, making it the latest country in Europe's passport-free Schengen zone to tighten its borders over the crisis. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / STIG-AKE JONSSON +++ SWEDEN OUT +++ (Photo by STIG-AKE JONSSON / TT NEWS AGENCY / AFP)
Vágólapra másolva!
Több embert is megvertek a migránsok az elmúlt napokban a Svédországban, nemrég három ismeretlen férfi támadt egy nőre, egy másik esetben pedig több bevándorló verekedett össze egy bevásárlóközpontban, amiről videófelvétel is készült - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség
Vágólapra másolva!

Nemrég került nyilvánosságra egy videó amit egy észak-stockholmi bevásárlóközpontban készítettek. A videón több migráns verekedett össze, a székeket egymáshoz dobálták, az egyik férfit pedig késsel akart beszállni a verekedésbe.

Az északi országban egyre gyakrabbak a migránstámadások. Forrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

Az incidens Kista városrészben történt, amelyet korábban Svédország Szilícium-völgyeként emlegettek, mivel számos informatikai vállalatnak van itt irodája, köztük az Ericsson távközlési óriáscégnek. A cég irodaházaitól néhány száz méterre található a Kista Galleria, egy bevásárlóközpont, amely már többször bekerült a hírekbe bandaharcok és lövöldözések miatt – nem történt ez másképp július végén sem, amikor a plázában kitört a káosz.

Nem ez volt az elmúlt hétvégén az egyetlen eset, amikor migránsok bandaháborúba kezdtek. Még ugyanazon a napon egy migránsokból álló csapat megtámadott egy nőt Norliden településen. A három férfi hosszú ideig rugdosta és verte a nőt, egy tereptárgyakkal dobálták meg. A támadók elmenekültek, a nő pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

Korábban az este folyamán egy 13 éves lányt is megtámadtak a Kalmar központjában található Baronen bevásárlóközpont előtt, akit szintén mentővel kellett a kórházba szállítani.

Szír bevándorlók Stockholm déli városrészében. Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A V4NA korábbi beszámolójából kiderül, hogy a Svéd Statisztikai Hivatal (SCB) szerint Svédország demográfiai profilja drámaian és gyors ütemben változik a statisztikák szerint. A Svéd Statisztikai Hivatal (SCB) jelentése rámutat, hogy a svéd etnikumúak aránya mind a teljes népesség, mind az újszülöttek körében folyamatosan csökken, míg a bevándorlók aránya folyamatosan nő. A tömeges bevándorlás mellett a tendencia hátterében az áll, hogy a külföldön született nők körében magas, a svéd nők körében pedig alacsonyabb a gyermekvállalási ráta áll.

Már az országban született minden harmadik gyermek bevándorló hátterű. HA A JELENLEGI TENDENCIÁK FOLYTATÓDNAK, A SVÉDEK NÉHÁNY ÉVTIZEDEN BELÜL KISEBBSÉGBE KERÜLNEK A SAJÁT HAZÁJUKBAN.