Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elfogták az ausztráliai hármas-gyilkossággal gyanusítható férfit

Vágólapra másolva!
Tegnap, ahogy az Origo is megírta hajtóvadászatot indított a rendőrség Ausztrália északi részén, miután három ember meghalt helyi idő szerint csütörtök reggel, egy másik pedig súlyosan megsérült egy queenslandi birtokon történt lövöldözésben. A lövöldözéssel kapcsolatban egy 59 éves férfit letartóztattak, állítólag egy vita fordult át vérengzésbe.
Vágólapra másolva!

A tegnapi lövöldözés áldozatait Mervyn és Maree Schwarz, valamint Graham Tighe néven azonosították, haláluk előtt egy másik család tagjait hívták meg egy személyes találkozóra, hogy rendezzenek egy vitát a queenslandi Bogie város külterületén található birtokon - állítja a rendőrség.

A vita végül elfajult és az 59 éves férfi lövöldözni kezdett, amit a jelenlévők közül csak egy másik családtagnak, Ross Tighe-nek sikerült túlélnie - írja a The Guardian.

Rossnak annak ellenére sikerült elmenekülnie és értesítenie a rendőrséget, hogy hasbalőtték. Őt azonnal kórházba szállították és megműtötték.

A rendőrség szerint a gyilkossággal vádolt férfin kívűl a fia és a család egy női tagja volt jelen a másik családdal folytatott találkozón, mindhármukat letartóztatták és még a helyi áramszolgáltató cég két dolgozóját is. Ők aznap a birtokon dolgoztak, de állítólag nem vettek részt a vitában.

Mindannyian vallomást tettek, viszont később csak az idős férfit tartották bent.

A rendőrség szerint a feltételezett gyilkos és családja régóta a környéken lakott, ellenben az áldozatok új lakosok voltak.

A hatóságok a nyilvánossághoz fordultak segítségért, kérték, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, az segítse a munkájukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről