Pár száz ember vonulgat Budapesten késő este fel és alá

tüntetés a KATA módosítása ellen, Tüntetés, Kata adózás, adó, vállalkozás, kisvállalkozó, KATA-s adózás, KATA módosítás, demonstráció, kisadózó, KATA, tüntetés, új, KATA törvény, tiltakozás, törvény, változás, 2022.07.13.
Vágólapra másolva!
Tüntetnek Budapesten, ugyanis Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője ifjúsági tagozatukkal, a Momentummal szerveztetett tüntetést. Ahogy tegnap, a Gyurcsány-listán szereplő baloldali politikusok bőségesen vannak a néhány száz tüntető között. A hivatalos közlésük szerint a kata törvényi szabályozása ellen tüntetnek - ma a tegnapinál is kevesebben lézengenek. Késő este, éjjel aztán pár száz ember kezdett vonulgatni a fővárosban, ide-oda.
Vágólapra másolva!

Tegnap nagyjából 500 ember próbálta megbénítani a fővárost, köztük a Gyurcsány-lista több politikusa, így Jámbor András (aki az ATV-ben jelentkezett a tüntetésről, de azt sem tudta, milyen nap van), Kunhalmi Ágnes, vagy az elmúlt két napban lebukott két botránypolitikus: Tordai Bence és Hadházy Ákos.

A tüntetés megszervezésével Gyurcsány Ferenc a pártja ifjúsági tagozatát, a Momentumot bízta meg. Nem véletlen, hogy már hétvégén, és ma is azt írta Gyurcsány a Facebookra: "készülünk" - így jelentette be, hogy készül visszatérni a hatalomba. Négy egymás után, kétharmaddal elvesztett választás után...

Tüntetők állták el a rendőrautó útját Fotó: Polyák Attila - Origo

Visszatérve a részvevőkre: Tordai tegnap a nagyobb hatás kedvéért még az úttestre is leült, először megpróbált le is feküdni, de végül nem hentergett le, mert látta, hogy nagyon koszos a Margit-híd. Ellenben vidáman interjút adott az egyik baloldali propagandamédiumnak, az ATV felvételén úgy tűnt, hogy a volt indexesek Telex nevű blogjának.

A mai sikertelen tüntetés - nyugodtan tehetjük idézőjelbe is, vagy hívhatjuk tüntetécskének - a tegnapinál is kevesebb részvevőt vonzott, láthatóan Gyurcsány Ferenc felhívására nem mozdulnak meg az emberek.

A tüntetésen egyébként egy Magyar Narancs-újságíró és az egyik Hócipő-Heti Hetes-közreműködő mellett Gyurcsány ifjúsági tagozatának, a Momentumnak az új vezetője is felszólalt. A baloldali propagandaoldalak a grandiózusnak nehezen nevezhető gyűlésről természetesen vezető helyen számoltak be.

Éjfél után egyébként a pár száz ember megunta a vonulgatást és hazament.