Termálvíznyelőbe zuhant egy turista Új-Zélandon, súlyosan megsérült - videó

Vágólapra másolva!
Súlyos állapotban van a turista, aki egy 2 méter széles termálvíznyelőbe zuhant Új-Zélandon. A lyuk hirtelen nyílt meg a gyalogos úton, miközben a nő a férjével sétált a termálfaluban.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál nő súlyosan megsérült, miután beleesett egy geotermikus víznyelőbe, amely egy népszerű új-zélandi turistafaluban nyílt meg - írja a Guardian.

A nő a két méter széles lyukba esett, amikor a gyalogosút hirtelen beomlott egy víznyelő miatt.

Police have fenced off the fumarole sinkhole into which the woman fell in Whakarewarewa village, Rotorua, New Zealand.

Mike Gibbons, a falu főigazgatója elmondta, hogy a nő férje is megsérült, amikor megpróbálta kisegíteni a nőt a lyukból.

A közelben lévő két idegenvezető és egy helyi lakos sitettek a nő segítségére, és közösen sikerült kihúzniuk a nőt a gödörből.

A nőt a rotorua-i kórházba szállították, ahol péntek reggel súlyos, de stabil állapotban volt. Férje állítólag közepesen súlyos állapotban van.

A fumarole sinkhole in Whakarewarewa village, Rotorua, New Zealand

A fumarolák geotermikus víznyelők, amelyek gőzt és vulkáni gázokat bocsátanak ki, gyakran extrém, akár 400 Celsius-fokos hőmérsékleten, a nő egy ilyen fumarolába esett bele.

A lyuk körülbelül egy méter mély volt, és a közelmúltban lezúdult heves esőzések miatt nyílhatott ki.

A falut ideiglenesen bezárják, amíg az Új-Zéland Egészségügyi és Biztonsági Szabályozó Hatósága - és a helyi tanács nem végez teljes körű vizsgálatot és értékelést.