Kiszelly Zoltán: Hollandiában jön a forradalom?

tüntető gazdák, tüntetés, gazdák, mezőgazdaság
2022-06-29 14:46:22 ENTER - Farmers have moved a sign from the Dutch-German border during a protest on the A1. The sign has been placed on a crash barrier on the A1 between Hengelo and Deveter. The nitrogen rules in Germany are much more flexible than in the Netherlands. Farmers are campaigning against the government's nitrogen plans. ANP VINCENT JANNINK netherlands out - belgium out (Photo by VINCENT JANNINK / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy csökken az általános jólét, úgy nő az elégedetlenség és harag Nyugat-Európában. Hollandiában korábban kardlapozó lovasrendőröket küldtek a tüntető nyugdíjasokra, most már célzott lövéseket adnak le a tiltakozó gazdákra. Frans Timmermans uniós biztos joggal fél az elhibázott brüsszeli politika elleni népfelkeléstől – hívja rá fel a figyelmet a Mozgástér blogon Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója.
Vágólapra másolva!

Összeesküvés-elméletek nincsenek, csak összeesküvések. A Mozgástér blog már több cikkben foglalkozott a Great Reset terv részleteivel, amely a globalista elitek nagy neomarxista társadalom átalakítási projektje. Az EU most valósítaná meg ennek a Green New Deal névre keresztelt részét, amely az agrárszektor átalakítására is vonatkozik:

Tüntető holland gazdák a holland-német határon Forrás: ANP via AFP/Vincent Jannink

Miközben az ENSZ szerint

világszerte 828 millió ember éhezik, a terv alapján az uniós termőföld tíz százalékát parlagon kell hagyni; a növényvédő szerek felhasználását a felére kell csökkenteni;

az agrárium legalább negyedét biológiai termelésre kell átállítani, és ami a kis alapterületű országokat leginkább sújtja, hogy

a nitrogén felhasználását akár 95 százalékkal kell csökkenteni.

Alternatívák nélkül.

Brüsszel a Farmtól a villáig (Farm to Fork) projekt keretében csökkentené a nitrogén felhasználást, amit a 2012-ben mért értékek alapján kell megtenni.

A holland mezőgazdasági és nitrogénügyi miniszter ki is mondta, hogy ezt a gazdaságok harmada nem fogja túlélni.

Első körben kártérítés ellenében önkéntesen lehet lemondani a farmokról, ám mivel a gazdák életmódszerűen foglalkoznak mezőgazdasággal és nem adják fel családi gazdaságaikat, jön a kuláküldözés és téeszesítés kisajátítás.

Ez ellen tiltakoznak az autópályák, repülőterek és élelmiszerláncok elosztó központjainak blokádjával a gazdák. Következő lépésként a farmok megújuló energiát termelő napelemeit, szélkerekeit és biogáz generátorait akarják lekapcsolni.

A holland gazdák békés jellegű tiltakozó mozgalmáról megrázó felvételek láttak napvilágot, a rendőrök éles lőszerrel tüzeltek egy traktorra, több tüntetővel pedig kegyetlenkedtek. A farmerek tiltakozásáról az Origo itt számolt be.

Mi, magyarok már láttuk, hogy Brüsszel az eszementnek tűnő, ám a Great Reset mestertervbe illeszkedő szankciókkal az egekbe katapultálta az energia árát. Ki is maradtunk belőle.

Az új terv az élelmiszerek árát emelné az egekbe, megnyitva a teret a multicégek laboratóriumokban kikísérletezett, mesterséges élelmiszerei előtt.

Persze az élet nem áll meg, és minden terv csak addig működik, ameddig a valóságba nem ütközik.

A kieső európai takarmánytermelés láttán még több esőerdőt irtanak ki

és jelenleg Spanyolországból furikázzák a vágósertést északra, ami a magasztos állatjóléti elképzelések megcsúfolása. A háborús infláció miatt a biotermékek iránti kereslet visszaesett, és Nyugat-Európa szerte a napraforgóolaj, liszt és wc-papír mellett már egyre több termék polca tátong üresen a boltokban.

Miközben Brüsszel a globalista elit tervét valósítja meg, a nyugat-európaiak életszínvonaluk rohamos csökkenését tapasztalják meg.

A németeknek már ötezer eurót kéne félretenni a magasabb energiaszámlára, ráadásul csak reggel 6 és 8 között zuhanyozhatnak majd a maximum 16-18 fokra felfűtött lakásaikban.

Soros György szövetségese, Frans Timmermans holland uniós biztos nem véletlenül fél attól, hogy a nyugat-európaiak fellázadnak ez ellen,

hiszen az EU-n kívül más kontinensek nem lövik lábon magukat és csak csóválják a fejüket az ukrán konfliktus örve alatt megvalósítandó világmegváltó tervek láttán.