Felhőszakadás miatt fulladt káoszba egy ausztrál fesztivál

Vágólapra másolva!
A Splendour in the Grass zenei fesztivál első napja elmaradt a vad esőzések miatt. A négy nagyszínpadon is lefújták a fellépéseket. Az ausztrál fesztivál résztvevői hosszú sorokról, elárasztott kempingekről és az autóban alvó emberekről számoltak.
Vágólapra másolva!

A Covid miatt két éve tartó késések után a Splendour in the Grass fesztivál első napját a vad időjárás miatt lefújták, a jegytulajdonosok 15 órás sorban állásról és elárasztott kempingekről számoltak be

- írja a Guardian.

A fesztivál szervezői közleményükben úgy nyilatkoztak, hogy úgy döntöttek, hogy az óvatosság jegyében járnak el, és a 4 nagyszínpadon - az Amfiteátrum, a Mix Up, a GW McLennan és a Park(lands) színpadokon - törlik a pénteki fellépéseket.

Közölték, hogy a szombati és vasárnapi program a tervek szerint folytatódik.

Pénteken olyan jelentős fellépők léptek volna színpadra, mint a Gorillaz, a DMAs, Kacey Musgraves és az Avalanches.

A helyszínen tartózkodó fesztiválozól arról számoltak be, hogy a koreai-ausztrál 1300-as rapcsapat, akik 12.10-kor léptek volna fel a Mix Up színpadon, félórás késéssel érkezett a színpadra, mielőtt hivatalosan lefújták volna a fellépésüket.

Ausztrália legnagyobb zenei fesztiváljának Byron Bay-i helyszínét özönvízszerű esőzések sújtották, és a csütörtökön érkező több ezer látogatót elöntötte a víz a kempingben.

Sok fesztiválozó - akiknek többsége több mint 500 dollárt fizetett a háromnapos fesztivál - és kempingbérletért - a közösségi médiában panaszkodott a hosszú sorok miatt, mivel a járművek rendre elakadtak és a helyszíni személyzet kommunikációjának hiányát jelezték még a problémák fő forrásának.

A helyi meteorológiai hivatal magas szintű időjárási figyelmeztetést adott ki Új-Dél-Wales északi folyóvidékére, és azt jósolta, hogy pénteken újabb 30 miliméter eső fog esni Byronban - de a körülmények szombat délutánra enyhülhetnek.

Péntek reggel a szervezők a közösségi médiában bejelentették, hogy a fesztivál fő kempingje a fennálló időjárási körülmények miatt bezár az újonnan érkezők előtt, és minden új érkezőt a 13 km-re lévő Byron Events Farmra irányítottak.

Az emberek számára ingyenes buszjáratokat biztosítottak, hogy segítsék a helyszínek közötti közlekedést.

A szervezők azt mondták, hogy a show esőben, jégesőben és napsütésben is folytatódik, de a fesztiválozók teljes káoszról számoltak be a helyszínen, miközben a Splendour személyzete, a biztonságiak és a buszsofőrök se tudták, hogy mi történik.

Hilary Randall, aki csütörtökön délután 3 órakor állt be a kocsisorba, és végül pénteken reggel 9.30-kor érkezett meg a kempingbe, elmondta, hogy csak a médiából értesült az első nap törléséről.