Annyira összetört a texasi autó, hogy a rendőrök először azt sem tudták, hogy ki vezette

Vágólapra másolva!
A márciusban bekövetkezett halálos autóbaleset olyan borzalmas károkat okozott az autóban, hogy a nyomozók nagyon lassan tudnak haladni az ügy feltárásával. Mára azonban sikerült kideríterni, hogy mégse a 13 éves fiú ült a volánnál, hanem a 38 éves golfedző, aki metamfetamin hatása alatt vezette a furgont. 9 ember halt meg a balesetben.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla halálos autóbaleset történt Texasban márciusban. A balesetben a furgon annyira összeroncsolódott, hogy sokáig azt hitték a 13 éves fiú ült a volán mögött.

Egy tinédzser apja volt a hibás a balesetért, amelyben kilenc ember halt meg, és nem a 13 éves fiú, ahogy azt eredetileg gondolták.

A szövetségi nyomozók tévesen azt feltételezték, hogy a teherautó bal oldali gumija defektet kapott, mielőtt az ütközés bekövetkezett volna, a legfrissebb nyomozási eredmények szerint nem találtak bizonyítékot arra, hogy a gumiabroncs elvesztette volna a nyomását vagy meghibásodott volna - írja a Metro.

Mára a nyomozásnak hála sikerült megállapítani, hogy

a 38 éves Henrich Siemens be volt drogozva metamfetamintól az ütközés idején,

amelyben a Délnyugati Egyetem férfi és női golfcsapatának hat golfozója halt meg. Edzőjük, Ricky és Henrich is meghalt az ütközésben.

Robert Molloy, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal munkatársa elmondta:

A kár katasztrofális jellege és az ütközés utáni tűz miatt nagyon nehéz volt megállapítani néhány tényt.

A furgonban utazó halálos áldozatok többsége 18 - 26 év közötti fiatalok voltak. A balesetet túlélő két másik diák is súlyosan megsérült.

A végleges jelentés csak jövőre várható.