Szijjártó Péter: Brutális migrációs nyomásra kell számítani - videó

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. június 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Neutrik Group elektronikai vállalat beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. A Neutrik Group költözik a Johnson Electric nemrég bezárt ózdi volt üzemébe, a vállalat 3,6 milliárd forintos beruházása nyomán az első ütemben 200, középtávon pedig 300 új munkahely jön létre a városban. Az állam által 1,4 milliárd forinttal támogatott projekt lezárulta után a liechtensteini székhelyű cég elektronikus csatlakozók kézi összeszerelését fogja végezni Magyarországon. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Számos észak-afrikai és közel-keleti országokban az élelmiszerhiány a szélsőségesek és a terrorfenyegetés felerősödéséhez vezetnek majd, ez pedig eddig nem látott migrációs nyomáshoz vezethet Európa határainál - mondta Szijjártó Péter mielőtt távozott volna a madridi NATO-csúcsról. 
Vágólapra másolva!

A délről származó kihívásokkal foglalkozott a NATO csütörtökön - mondta Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videóban. A terrorizmus és a terrorfenyegetettség jelenti az egyik legjelentősebb biztonsági kihívást. Az Iszlám Állam néhány hete adott ki felhívást a sejtjeiknek, hogy lépjenek akcióba Európában - tette hozzá.

A migrációs nyomás brutális emelkedésére kell számítani a jövőben az előbb felsorolt problémák miatt - mondta a miniszter.

Keletről továbbra is minden menekültet befogad Magyarország, eddig 800 ezer embert engedtek be. Nemcsak nekünk, hanem a NATO-nak is van feladata a határok védelmében, és támogatnia kell azokat az országokat, akik hozzájárulnak Európa stabilitásához - közölte Szijjártó. Pénteken a Roszatom vezetőivel tárgyal majd Szijjártó Isztambulban a paksi bővítésről.