Puma sétált be egy osztályterembe Kaliforniában

Russia Animals Safari Park lion mountain concolor Puma Primorskiy Primorye Horizontal
6573130 14.06.2021 A cougar named Pumych is seen at the Primorsky safari park near the village of Shkotovo, in the Primorsky Territory, Russia. Vitaliy Ankov / Sputnik (Photo by Vitaliy Ankov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Puma sétált be egy észak-kaliforniai középiskola udvarára, majd egy osztályterembe, a gondok gyorsan rázárta az ajtót - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A gondnok éppen kinyitotta a pescaderói középiskolát szerda reggel, a tanítási nap kezdete előtt, amikor észrevette a fiatal nagymacskát. Se diák, se tanár nem volt még bent akkor - mondta Javier Acosta, a San Mateo megyei seriff hivatalának nyomozója.

- tette hozzá Acosta.

A nyomozó szerint a nagymacska nagyjából 18 kilogrammos volt, elveszettnek és ijedtnek tűnt.
A kaliforniai állatvédelmi hatóság emberei nyugtatót adtak a pumának, majd az oaklandi állatkertbe szállították kivizsgálásra.

Illusztráció Forrás: Sputnik via AFP/Vitaliy Ankov

Az alultáplált hím a becslések szerint 4-6 hónapos, egyik foga törött, ezt ki kell húzni, mielőtt visszaengednék a vadonba - hangzott el a helyi televízió adásában.

Az állatorvos szerint valószínű, hogy autó ütötte el.

Pescadero kis tengerparti város San Franciscótól mintegy 35 kilométerre délre.

Pár nappal ezelőtt csodával határos módon élt túl egy pumatámadást egy kilencéves kislány Washington állam északnyugati részén, Fruitland közelében. A gyerek két barátjával tévedt egy ösvényre kirándulás közben szombat reggel, amikor az állat rájuk támadt.