Egy mozgáskorlátozott utas meghalt a gatwicki repülőtéren

Gatwick, reptér, Easyjet, légitársaság
Easyjet passenger planes taxi to the runway at Gatwick Airport on March 19, 2009. British competition authorities on Thursday ordered Spanish-owned airports operator BAA to sell London's Gatwick and Stansted airports, as well as Edinburgh or Glasgow, within the next two years. The Competition Commission (CC) said in a landmark ruling that BAA, which is owned by Spanish construction group Ferrovial, must sell three of its seven air hubs in Britain to prevent the operator having a dominant market position. AFP PHOTO / Adrian Dennis (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy mozgáskorlátozott utas meghalt a gatwicki repülőtéren, miután segítség nélkül próbálta meg elhagyni a repülőgépet - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A repülőtér közleménye szerint az Easyjet személyzete három mozgássérült utasnak segített landolás után elhagyni a repülőgépet, köztünk annak a férfi az élettársának.

A férfi úgy döntött, hogy inkább elhagyja az EasyJet gépét, nem várja meg, hogy a személyzet visszatérjen. A repülőtér szóvivője azt közölte, hogy a férfi lezuhant a mozgólépcsőről.

A sussexi rendőrség megerősítette, hogy a 82 éves férfi szerdán helyi idő szerint 12:50-kor meghalt.

A Gatwick közölte, hogy hivatalos vizsgálat folyik, de kijelentették, hogy a baleset nem azért történt, mert nem volt elégséges a segítő személyzet létszáma.

Easyjet gép a Gatwick reptéren - Illusztráció Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az EasyJet utaskísérő személyzete volt a legközelebb a férfihoz a baleset történtekor, így a repülőtér egészségügyi személyzetének megérkezése előtt orvosi ellátást nyújtottak neki, azonban ez sem segített.

Nem ez az első eset, hogy egy mozgáskorlátozott utas saját kezébe veszi a dolgokat.

2017 augusztusában Justine Levine végigvonszolta magát a lutoni repülőtér padlóján, miután a személyzet nem tudta visszaszerezni a kerekesszékét. Felajánlották neki, hogy bekötik egy reptéri székbe, és végigtolják a terminálon, de ő azt visszautasította, mondván, hogy ez veszélyezteti a függetlenségét.