Elsüllyedt a híres hongkongi úszó étterem, amelyet alig egy hete vontattak el a városból

Horizontal
(FILES) This file photo taken on June 14, 2022 shows an aerial view of Hong Kong's Jumbo Floating Restaurant, an iconic but aging tourist attraction designed like a Chinese imperial palace, being towed out of Aberdeen Harbour. - Jumbo floating restaurant, a once famed but financially struggling Hong Kong tourist attraction, sank in the South China Sea after being towed away from the city, its parent company said late on June 20, 2022. (Photo by Peter PARKS / AFP)
Vágólapra másolva!
Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt Hongkong híres úszó étterme, amelyet alig egy hete vontattak el a városból - jelentette be az étterem anyavállalata hétfőn.
Vágólapra másolva!

Aberdeen Restaurant Enterprises Ltd. közleményében arról számolt be, hogy az étteremhajóba szombaton a Dél-kínai-tengeren a Paracel-szigetekként is ismert Hszisa-szigetek mellett elhaladva a rossz időjárási körülmények miatt betört a víz, és hiába igyekeztek mindent elkövetni a megmentéséért,

a hajó vasárnapra felborult.

Személyi sérülés azonban szerencsére nem történt.

- tették hozzá.

A csaknem 80 méter hosszú Jumbo úszó étterem több mint négy évtizeden át Hongkong egyik nevezetessége volt.

A csaknem 80 méter hosszú Jumbo úszó étterem több mint négy évtizeden át Hongkong egyik nevezetessége volt. Forrás: AFP/Peter Parks

Több mint hárommillió vendégnek, köztük

II. Erzsébet királynőnek és Tom Cruise-nak szolgálták fel a kantoni konyha ínyencségeit.

A pandémia miatt 2020-ban bezárt, és elbocsátotta összes alkalmazottját. Anyavállalata szerint fenntartása súlyos pénzügyi terhet rótt a részvényesekre, mivel több millió hongkongi dollárt költöttek az ellenőrzésére és karbantartására annak ellenére, hogy nem üzemelt.

Az éttermet múlt kedden vontatták el, hogy egy olcsóbb helyen végezzék a karbantartását.

A vállalat hangsúlyozta, hogy az indulás előtt hajózási mérnökök vizsgálták meg alaposan a hajót, és a szállításához minden szükséges engedélyt beszereztek.

A baleset részleteiről a hajót vontató társaság tájékoztatja az Aberdeen Restaurant Enterprisest a közlemény szerint.