Sokkoló: felrobbant a földben egy gázvezeték egy kerítést építő férfi alatt - videó

Vágólapra másolva!
Az angliai Derbyshire megyében, egy Wessington nevű faluban megdöbbentő balesetet szenvedett egy férfi, miközben kerítést épített: a lába alatt robbant fel egy, a föld alatt futó gázvezeték.
Vágólapra másolva!

A nem mindennapi esetet a szomszéd háztulajdonos biztonsági kamerája rögzítette. Az alább megtekinthető videóban látható, ahogy a kerítést építő kivitelező cölöpverő gép segítségével végzi a munkát, amikor a gép a cölöppel alghanem eltalálja az ott korábban lefektetett gázvezetéket. Ennek hatására a vezeték felrobban, a kerítésépítéssel megbízott vállalkozót pedig szó szerint a levegőbe repíti.

Bár a kivitelező komoly sérülés nélkül úszta meg az esetet, a megyei hatóságok azt közölték, hogy a környéken mintegy 30 házat ki kellett üríteniük.

A sérült vezetékből kiömlő gáz ugyanis könnyen lángra kaphatott volna a környezeti hatások következtében, és ez egyértelmű veszélyt jelentett a közelben lakókra.

A gázellátó hálózatot üzemeltető cég szakemberei az esetet követően azonnal megkezdték a helyreállítási munkálatokat, ezek azonban egészen másnap reggelig elhúzódtak. Arról, hogy mekkora kár érte a társaságot, illetve annak az ingatlannak a tulajdonosát, ahol a kerítésépítő dolgozott, nincs információ.