Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Farkánál fogva húzták ki a cápát a vízből a strandolók, hogy fényképezgessék - videó

Olaszország, cápa
Vágólapra másolva!
A megdöbbentő eset az olasz tengerparton történt a múlt héten. Több strandoló fogott össze, hogy kihúzzanak egy cápát a vízből csak azért, hogy lefotózzák magukat vele. Az ügyben nyomozás indult, bár van aki szerint csak segíteni akartak a magától partra vetődött állaton.
Vágólapra másolva!

Szardínia szigetén, Gonessa településen történt az eset, Fontanamare partjainál. Több strandoló a farkánál fogott meg egy cápát a vízben, majd kihúzták a partra. Úgy tudni, az állat egy kékcápa volt, ami többnyire ártalmatlan az emberre.

Amíg az állat kint vergődött a homokban, a strandolók fényképezni kezdték.

Voltak azonban, akik nem nézték jó szemmel az eseményeket, és felszólították az embereket, hogy azonnal engedjék vissza a cápát a vízbe – írja a Daily Star.

A parton készült felvételek a közösségi médiában is nagy felháborodást váltottak ki. Sokan írták, hogy csak azért rángatták ki az állatot a vízből, hogy pózolhassanak vele. Egy szemtanú azonban azt állítja, hogy a cápa többször is partra vetette magát, és az emberek juttatták vissza a vízbe.

Miután visszakerült a vízbe, a cápa elúszott.

Egy helyi állatvédő aktivista ügyvédet bérelt az eset kivizsgálására. Mint mondta a felvételeken több ember látható a vízben, akik egy cápának tűnő valamit próbálnak kihúzni a vízből. Az állat láthatóan szenvedett, és más strandolók követelték, hogy tegyék vissza a vízbe – mondta.

Az esetről készült videó itt tekinthető meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről