Legalább 21 fiatal meghalt egy dél-afrikai szórakozóhelyen

At least 17 people found dead in S.African night club: media reports  Horizontal
Forensic personel carry a body out of a township pub in South Africa's southern city of East London on June 26, 2022, after 20 teenagers died. - At least 20 teenagers, the youngest aged just 13 years, have died at a township pub in South Africa's southern city of East London, but the cause of the deaths is still unclear. Crowds of people including parents whose children were missing gathered outside the tavern located along a street in a residential township as mortuary vehicles collected bodies, according to an AFP correspondent. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább 21 fiatal meghalt egy dél-afrikai bárban bekövetkezett balesetben vasárnap. Helyi idő szerint kora hajnalban riasztották a mentőket az East London-i Scenery Parkban lévő szórakozóhelyre, az áldozatok között főleg 18 és 21 év közötti diákok vannak, akik a vizsgaidőszak befejezését ünnepelték, egyelőre nem tisztázott mi okozta a halálukat.
Vágólapra másolva!

Legalább 21 ember meghalt egy dél-afrikai bárban bekövetkezett balesetben vasárnap hajnalban, az áldozatok száma egyes források szerint 22 is lehet, öt embert kórházba szállítottak - írja a Sky News.

A bárban 18 és 21 év közötti fiatalok ünnepelték a vizsgaidőszak végét, de meg nem erősített hírek szerint a halottak között ennél fiatalabb áldozatok is vannak.

A holttesteken állítólag nincs nincsenek látható fizikális sérülések,

egyes hírek szerint gázmérgezés okozhatta a tragédiát.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják a baleset körülményeit, a lehető leghamarabb beakarják fejezni a holttestek boncolását, hogy kiderüljön mi okozta a tragédiát.

Egy holttestet visznek ki a Dél-Afrika déli részén fekvő East London városának egyik kocsmájából. Forrás: AFP/Str

Szemtanúk beszámolói szerint a helyszínen mindenütt holttestek hevertek.

A tragédiára reagálva Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök részvétét fejezte ki az érintett családoknak.

Egyelőre ismeretlen, mi vezetett a fiatalok halálához, akik a téli iskolai vizsgák végét ünnepelték az éjszakai klubban. Forrás: MTI/AP/-

A helyi lakosok a szórakozóhely bezárását követelik a tragédia óta, állítólag a kocsma a fiatalkorúak népszerű törzshelye volt, mert könnyen alkoholhoz juthattak.