Két búvár fulladt meg egy föld alatti barlangrendszer vízében Floridában

Búvár, Víz alatt
Vágólapra másolva!
Két férfi fulladt vízbe búvármerülésen egy labirintusszerű barlangrendszerben, Floridában - írja a helyi hatóságok közlése alapján a CBS.
Vágólapra másolva!

Hernando megye seriffhivatala azt közölte, három tinédzser volt a szemtanúja annak, ahogy a két búvár bement a Buford Springs-barlangba, mely egy, mélyen a víz alatt húzódó barlangrendszer. Sőt, a fiatalok azt is elmondják, hallották, hogy a merülés előtt a két búvár arról beszélgetett egymással, hogy van-e elegendő levegő a tartályaikban a merüléshez, miközben egyikőjük egy lehetséges szivárgásra gyanakodott.

Később ugyanezek a tinédzserek fedezték fel egyikőjük testét, amint a barlang bejáratánál a vízfelszínen lebegett. A testet a seriffhivatal munkatársainak segítségével emelték ki a vízből. Ekkor már riasztották a mentőbúvárokat, akik a másik merülőt nagyjából 40 méter mélyen találták meg a barlangban - csakúgy, mint társa, ekkor már halott volt.

Az 52 illetve 63 éves férfi áldozatoknál orvosszakértő fogja megállapítani a halál okát. A seriff közlése szerint egyik búváron sem voltak látható jelei bármiféle sérülésnek vagy traumának, és első ránézésre felszerelésük is megfelelő lehetett. Ugyanakkor abban a hivatalnál nem biztosak, hogy azok megfelelően működtek is.

A Buford Springs egy zegzugos, szövevényes, víz alatti barlanghálózat, melyet csak a legfelkészültebb búvároknak ajánlanak merüléshez.

Minden búvárnak indulás előtt regisztrálnia kell a park illetékeseinél, amelyen belül a barlangrendszer található. A merülőknek külön felhívják a figyelmét a barlangrendszer nehézségére és a merülés kockázataira.