50 év után először tartanak meghallgatást ufóügyben az amerikai kongresszusban

UFO, fesztivál, ünnep, roswell, új mexikó, usa
A person wearing an alien costume in a flying saucer roller skates through traffic down Main Street during the UFO Festival on July 2, 2021 in Roswell, New Mexico. - The festival returns during the July 4th holiday weekend following the Covid-19 pandemic. A highly awaited US intelligence report on dozens of mysterious unidentified flying object sightings said most could not be explained, but did not rule out that some could be alien spacecraft. The report made no mention of the possibility of -or rule out - that some of the objects sighted could represent extra-terrestrial life. The military and intelligence community have conducted research on them as a potential threat. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
A képviselőház hírszerzési bizottságának terrorizmus és kémelhárítás-albizottsága előtt tesz vallomást a jövő héten két Pentagon-tisztviselő: Ronald Moultrie hírszerzési és biztonsági védelmi államtitkár, valamint Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint a két hírszerzési elöljáró egy tavalyi, kulcsfontosságú kormányzati jelentéssel – mely 144 azonosítatlan légi jelenséggel való találkozást rögzített 2004 és 2021 között – kapcsolatban beszél majd a hírszerzési bizottság előtt.

A bizottság elnöke, André Carson a Twitteren azt írta, hogy az ufók „nemzetbiztonsági kockázattá" váltak.

„Az amerikaiaknak többet kell tudniuk ezekről a megmagyarázhatatlan jelenségekről"

– irta. Az amerikai kongresszus nem tartott meghallgatást az ufókkal kapcsolatban az emlékezetes Kék Könyv Projekt 1969-es lezárása óta. A projekt a rejtélyes légijelenségeket vizsgálta a légierő jelentései alapján.

Egy repülő csészealjnak öltözött, földönkívüli jelmezt viselő görkorcsolyázó az új-mexikói Roswellben az UFO Fesztivál idején, 2021. július 2-án Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

A Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala (ODNI) tavaly júniusban adta ki az ezekről a jelenségekről szóló jelentését, amely azonban nem tett megállapítást arra vonatkozóan, hogy mi lehetett az a 144 furcsaság. Nem zárta ki a földönkívüli élet vagy idegen technológia létezését, de megjegyezte, hogy a titokzatos jelenségek

„kapcsolatban állhatnak" Oroszország és Kína „fejlett technológiájával", így akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthetnek.