Többen meghaltak a Rio de Janeiro egyik szegénynegyedében tartott rendőrségi akcióban

Brazil Rio de Janeiro 25 killed drugs police Horizontal
Rio's Civil Police officers are seen during a police operation against drug traffickers at the Jacarezinho favela in Rio de Janeiro state, Brazil, on May 06, 2021. - A civil police officer and 22 suspects were killed during a police operation against drug traffickers in the Jacarezinho favela, Rio de janeiro on April 2021. The incident began with an exchange of fire at a metro station in the area which is in the North Zone of Rio de Janeiro. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább tizenegy ember meghalt a brazil rendőrség kedden pirkadat előtt végrehajtott razziájában Rio de Janeiro városának Vila Cruzeiro nevű szegénynegyedében - jelentette a G1 helyi hírportál a hatóságokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A G1 tudomása szerint a Comando Vermelho (Vörös kommandó) nevű bűnszervezet vezetőinek elfogására indított rendőrségi akció nyomán heves tűzpárbaj tört ki.

A halottak közül tízen feltételezett bűnözők voltak, illetve a golyózáporban a favela egyik lakója is halálos találatot kapott, és legalább ketten megsebesültek.

Legalább tizenegy ember meghalt a brazil rendőrség kedden pirkadat előtt végrehajtott razziájában Rio de Janeiro városának Vila Cruzeiro nevű szegénynegyedében. A kép illusztráció! Forrás: AFP/Mauro Pimentel

A katonai rendőrség és a szövetségi autópálya-rendőrség közös művelete során a

hatóságok több járművet, gépfegyvereket, pisztolyokat és kézigránátokat is lefoglaltak.

A brazil rendőrség kábítószerkereskedők ellen indított egyik tavalyi akciójának legalább 28 halálos áldozata volt szintén Rio de Janeiro városában.

A nagy befolyással rendelkező bűnszervezetek egymással is vetélkednek a szegénynegyedek, valamint a drogkereskedelem és egyéb illegális tevékenységek ellenőrzéséért.