Mark Rutte elismerte, hogy Magyarországnak igaza van az olajembargó ügyében

CROO, Alexander De; RUTTE, Mark; MARIN, Sanna ; MICOTÁKISZ, Kiriákosz
Brüsszel, 2022. május 30. Mark Rutte holland, Sanna Marin finn, Kiriákosz Micotákisz görög és Alexander De Croo belga miniszterelnök (b-j) az Oroszország elleni szankciók hatodik csomagjáról tartott kétnapos rendkívüli EU-csúcstalálkozón Brüsszelben 2022. május 30-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
A brüsszeli Politicónak nyilatkozott Mark Rutte liberális holland kormányfő, Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyik legfőbb kritikusa. A holland miniszterelnök elismerte, hogy az olajembargó ügyében Magyarországnak van igaza.
Vágólapra másolva!

Rutte először megjegyezte, hogy

Mark Rutte holland, Sanna Marin finn, Kiriákosz Micotákisz görög és Alexander De Croo belga miniszterelnök az Oroszország elleni szankciók hatodik csomagjáról tartott kétnapos rendkívüli EU-csúcstalálkozón Brüsszelben, 2022. május 30-án Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Véleménye alapján ezért

Magyarországnak igaza van.

A holland miniszterelnök hozzátette: a cseh és szlovák vezetők is kértek, illetve kaptak mentességet az olajembargó ügyében Orbán Viktor magyar kormányfő mellett.

Ami a mentességek időtartamát illeti, Rutte azt mondta, hogy erről az Európai Tanács a következő ülésén igyekszik majd dönteni.