Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az Origo volt a legolvasottabb híroldal Magyarországon a múlt héten is

Vágólapra másolva!
A május 9-15 -ei héten, a dkt.hu/gemius audience adatai szerint, az egyéni olvasókat tekintve (RU - valós felhasználó) az Origo volt ismét a legolvasottabb híroldal Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Nézzük a pontos számokat - a dkt.hu szerint május 9. és 16. között a magyar híroldalak napi átlaga (egyéni olvasószám, RU) így alakult:

1. ORIGO - 772 ezer

2. 24 - 752 ezer

3. Index - 678 ezer

4. hvg - 402 ezer

5. Telex - 391 ezer

6. 444 . 354 ezer

Az Origo egyébként május 9-én, hétfőn minden magyar internetes oldal közül a legolvasottabb volt, 907 ezer egyéni olvasóval, azaz, megelőzte azon a napon az Origó a blikk.hu bulvároldalt is.

Amit a múlt heti sikerünknél írtunk, az a legutóbbi héten is igaz:

Emlékezetes, hogy a teljes választási héten is az Origo volt a legolvasottabb híroldal, 971 ezer napi olvasóval, azaz minden magyar portált megvert a választási héten.

Jól látható, hogy az Origót, a háta mögött közeli munkatársai által is Trükkös Zotyónak nevezett baloldali oligarcha, Varga Zoltán tulajdonában lévő 24-et és az Indexet jelentős hátránnyal követi a többi portál, ami a feltűnően nagy szerkesztőséggel dolgozó hvg-nek és a volt indexesek blogjának, a Telexnek kínos. A Telex a tetemes bérköltségeket a minimális olvasottságból származó reklámbevételek aligha fedezik (ismételjük meg, amit a múlt héten írtunk: a Telex olvasói adományokra hivatkozik, de ekkora olvasottságnál abból is nehezen képzelhető el jelentős bevétel - kivéve persze, ha "olvasónak" neveznek egy lapot pénzelő oligarchát...). A hatalmas szerkesztőséghez képest egyre szánalmasabb az olvasottság, ahogy a személyes hazugságaival többször lebukott Szauer Péter szélsőbaloldali lapja, a hvg is egyre távolodik az 500 ezer olvasótól.

Soros blogja, a 444 tőlük is elmarad, náluk azonban figyelembe kell venni, hogy kisebb a szerkesztőség mérete, így a Telexnél és a hvg-nél - relatíve - sikeresebbek. Igaz, az eléggé látszik: egyre kevesebb embert érdekel Magyarországon a szélsőbaloldali-szélsőliberális propaganda.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről