Letiltotta az Instagram a szélsőséges liberális eseteket gyűjtő oldalt

Vágólapra másolva!
A fiók – amelynek mintegy 170 ezer követője volt – elsősorban az óvodákban és az iskolákban terjesztett szélsőséges LMBTQ propagandáról tett közzé leleplező videókat.
Vágólapra másolva!

Letiltotta a Libs of TikTok, azaz a TikTok liberálisai nevű oldalt csütörtökön az Instagram. A közösség erről Twitter oldalán számolt be – írta meg a V4NA Hírügynökség.

Az Instagram a tiltást mindössze annyival indokolta, hogy az oldal „megsértette a közösségi normákat". A Libs of TikTok Instagram oldalt mintegy 170 ezren követték. Twitter-fiókjának ennél is több, nagyjából 1.2 millió követője van.

Az oldal főként az Amerikai iskolákban és óvodákban dúló, és sokszor a tanárok által terjesztett szélsőséges LMBTQ propagandáról tesz ki ritkán látható felvételeket.

A Libs of TikTok által közzétett tartalmak alapján mi is beszámoltunk már többek között arról, hogy egy magát "genderfluid boszorkányként" azonosító tanárnő azzal hencegett, hogy óvodáskorú gyerekeket oktat a szexualitásról és a nemi identitásról. Írtunk arról is, ahogy Drag Queenek tanították az iskolásokat a „drag művészetre" egy kaliforniai iskolában, vagy épp arról, ahogy az egyik washingtoni oktatási intézmény BLM-molinókkal vonultatta fel az óvodásokat.

https://v4na.com/nagyvilag/blm-molinokkal-vonultattak-az-ovodasokat-65751/

Az oldal egyébként 2020 novembere óta üzemel. Amerikában igazán április közepén vált széles körben ismertté, amikor az LMBTQ közösséget pártoló újságírónő, Taylor Lorenz írt egy cikket az oldalról, és felfedte az oldal kezelőjének kilétét.

A fióknak 30 napja van arra, hogy fellebbezzen az Instagram döntése ellen. Ha a közösségi oldal a fellebbezésnek helyt ad, akkor a fiókot visszaállíthatják.