Heten meghaltak egy Fülöp-szigeteki hajótűzben

Quezon tartomány, 2022. május 23. A Fülöp-szigeteki parti őrség felvételén partra vontatják a lángoló MV Mercraft 2 komphajót Quezon tartományban 2022. május 23-án. A parti őrség szerint heten életüket vesztették, mintegy 120 embert kimentettek a lángokból, miután egyelőre ismeretlen okból kigyulladt a hajó Polillóból Realba tartó útján. MTI/EPA/Fülöp-szigeteki parti őrség
Vágólapra másolva!
Legalább heten meghaltak a Fülöp-szigeteken, miután kigyulladt egy komp május 23-án a partoktól hét kilométerre. Több mint 100 embert kellett kimenteni, többen a vízbe ugrottak a lángok elől.
Vágólapra másolva!

A France24 azt írja, hogy május 23-án, helyi idő szerint reggel 6:30-kor tűz ütött ki egy kompon hét kilométerre a szárazföldtől, amely Polillo sziget és az ország legnagyobb szigete (Luzon) között közlekedett. A kompon összesen 134-en tartózkodtak, beleértve a személyzetet is.

A jelenlegi információk szerint a tűzben hét ember meghalt, 120 embert sikerült kimenteni, míg hét embert még keresnek.

A hét halott megfulladt.

A Fülöp-szigeteki parti őrség felvételén partra vontatják a lángoló MV Mercraft 2 komphajót Quezon tartományban 2022. május 23-án Forrás: MTI/EPA/Fülöp-szigeteki parti őrség/-

Az interneten több kép is fellelhető, amint sűrű, fekete köd száll fel a hajóról, amely még akkor is füstölt, miután partra vontatták.

A tűz elől többen a vízbe ugrottak, mentőmellény és mentőgyűrű mentette meg életüket. Többeket egy másik komp mentett meg.

A partiőrség tájékoztatása szerint 23-an sérültek meg a tűzben.

A parti őrség szerint heten meghaltak, mintegy 120 embert kimentettek a lángokból Forrás: MTI/EPA/Fülöp-szigeteki parti őrség/-

A hajó egyelőre ismeretlen okból gyulladt ki.

A Fülöp-szigetek több mint 7000 szigetből áll összesen, melyek között a leggyakoribb közlekedési forma a hajózás. Azonban az eszközpark jelentős része elavult, a szabályozás gyenge, és a járművek gyakran túlzsúfoltak. Ezek miatt gyakoriak a hasonló tragédiák.