Václav Klaus: Orbán Viktor az egyedüli hiteles politikus a mai Európában

Orbán Viktor; KLAUS, Václav
Budapest, 2018. február 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Václav Klaus volt cseh államfőt a Parlamentben 2018. február 22-én. Václav Klaus abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy előző nap bemutatták Jirí Weigllel közösen írt könyvét; a Népvándorlás - Útmutató a jelenlegi migrációs válság megértéséhez című kötet a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Vágólapra másolva!
"Nem egy egyszerű győzelemről van szó, ez a győzelem a nyugati világ jövőjéért folytatott jelenlegi küzdelemben aratott győzelem" - gratulált az országgyűlési választásokat követően Václav Klaus Orbán Viktor győzelméhez. A volt cseh elnök a CNN Prime műsorának vendége volt, ahol többek között a magyar miniszterelnökről is kérdezték. 
Vágólapra másolva!

A műsorban az elnök azt mondta, napjaink meghatározó európai politikusai közül egyetlen barátjának Orbán Viktort tartja, akit nagyra becsül, és akinek nagyon sok meglátásával egyet ért, ami az életet, a világot, a társadalmat, Európát, a jelenlegi problémákra vonatkozó megoldásokat illeti.

Orbán Viktor miniszterelnök Václav Klaus volt cseh államfővel a Parlamentben, 2018. február 22-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

" Nagyon örülök, hogy ismét győzött, és nem a haladó baloldal nyert, mint nálunk, ahol sajnos ez megtörtént" - mondta a politikus.

Klaus szerint

Orbán Viktor az egyedüli hiteles politikus a mai Európában, az egyetlen, aki valóban nemzetét és országát igyekszik képviselni, ezt nem rejti véka alá, és ennek megfelelően is cselekszik.