150 millió forintos pert nyert egy amerikai férfi, mert szülinapi bulit szerveztek neki

parti, buli, gyerek, bohóc, humor
A gyerekek a humort leginkább arra, hogy a társaik jobban elfogadják őket
Vágólapra másolva!
Pánikrohamot kapott egy kentuckyi férfi a cége által szervezett meglepetés bulin, annak ellenére, hogy előre jelezte: nem szeretné, ha őt is megünnepelnék a születésnapján - írja a BBC. Az amerikai férfi több mint 150 millió forintnak megfelelő pert nyert.
Vágólapra másolva!

Kevin Berling pert indított cége ellen, amiért 2019-ben a neki szervezett születésnapi parti miatt többször is pánikrohamot kapott, szerinte

cége diszkriminálta őt fogyatékossága miatt.

A Gravity Diagnosticsnál tagadják, hogy bármiféle jogsértést követtek volna el.

A Kentucky államban, Kenton megyében benyújtott kereset szerint Berling szorongásos zavarokkal küzd. Emiatt korábban arra kérte vezetőjét, hogy ne ünnepeljék meg születésnapját a munkahelyén, ahogyan az alkalmazottai esetében általában történik.

A felperes kérése ellenére cége 2019 augusztusában meglepetés partit rendezett neki, ami pánikrohamot váltott ki nála.

A rendezvényt sietve hagyta el, majd autójában ebédelt. Munkatársai másnap kérdőre vonták, illetve azzal gúnyolták, hogy gyerekesen viselkedett.

A feszült találkozó második pánikrohamot váltott ki nála, ami után főnöke két egymást követő napon hazaküldte a munkából.

Néhány nappal később kirúgták, munkahelyi biztonsággal kapcsolatos aggályokra hivatkozva. Kevin Berling keresetében sérelmezte hogy a cég fogyatékossága miatt diszkriminálta őt, és méltánytalanul bántak vele.

Az esküdtszék 450 000 dollárt vagyis körülbelül 155 millió forintnyi kártérítést ítélt neki az érzelmi szorongásért, továbbá a kiesett munkabér miatt.

Az eset kapcsán a BBC felvette a kapcsolatot a Gravity Diagnosticsszal és a céget képviselő ügyvéddel, hogy kommentálja a per kimenetelét.

A cég továbbra is kitart amellett, hogy ez a viselkedés kiszámíthatatlanná teszi a dolgozót, ami veszélyt jelent a kollégákra nézve, ez tehát indok arra, hogy elbocsássák onnan.

Berling ügyvédje, Tony Bucher a BBC-nek elmondta, hogy

védence semmilyen veszélyt nem jelent a többi alkalmazottra nézve, pánikrohamot kapott többször, ez minden.

A National Alliance on Mental Illness adatai szerint több mint 40 millió amerikai – vagyis a lakosság közel 20 százaléka – szenved szorongásos zavaroktól.

Címlapi képünk illusztráció!