Hat ember meghalt egy kaliforniai lövöldözésben

Sacramento, 2022. április 3. Rendőrnő fényképez a kaliforniai Sacramentóban elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. április 3-án. Az incidens során hatan meghaltak és kilencen megsebesültek. MTI/AP/Rich Pedroncelli
Vágólapra másolva!
Hatan meghaltak és kilencen megsebesültek egy lövöldözésben vasárnap reggel a kaliforniai Sacramentóban - tudatta a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Kevés részletet közöltek a lövöldözés körülményeiről, de egy mikroblog-bejegyzésben azt írták, hogy

A hatóság arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a környéket, ahol a lövöldözés történt.

Az amerikai sajtó beszámolója szerint ezen a területen éttermek és bárok találhatók, az érintett utca pedig a helyi kosárlabdacsapat, a Sacramento Kings arénájához vezet, ahol a sportrendezvények mellett koncerteket is tartanak.

Lezárták az utat egy lövöldözés helyszíne körül a kaliforniai Sacramentóban 2022. április 3-án Forrás: MTI/AP/Rich Pedroncelli

Egy, a Twitteren közzétett videófelvételen az utcán rohanó emberek láthatók, miközben a háttérben lövöldözés hangja hallatszik. A képeken az is látszik, hogy több mentőautó is a helyszínre érkezett. A város üzleti negyedében több épülettömböt lezártak.

"Egyszerűen borzasztó volt. Kaotikus jelenetet láttam.

Anyák próbálták megtalálni gyereküket. Zűrzavar és trauma. Olyan dolgok, amiket nem akarsz látni" - ezt mondta Barry Accius, a helyi közösség egyik aktivistája az ABC amerikai televízió helyi fiókcsatornájának, miután hajnalban megérkezett a helyszínre.

A lövöldözésben hatan meghaltak és kilencen megsebesültek Forrás: MTI/AP/Rich Pedroncelli

A rendőrség egyelőre nem közölte, hogy a tettest sikerült-e elfogni és azonosítani.

Sacramentóban egy hónappal ezelőtt egy férfi agyonlőtte három gyerekét, kísérőjüket, majd saját magával is végzett. A gyerekek 9, 10 és 13 évesek voltak.