Kényszerleszállás után kettétört a DHL teherszállító repülőgépe Costa Ricán - videó

accident aviation TOPSHOTS Horizontal
A DHL cargo plane is seen after emergency landing at the Juan Santa Maria international airport due to a mechanical problem, in Alajuela, Costa Rica, on April 7, 2022. - The two crew members onboard the plane escaped unharmed. (Photo by Ezequiel BECERRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Kettétört a DHL teherszállító repülőgépe Costa Ricán csütörtökön - írja a The Guardian. A Boeing 757-200 típusú repülő pilótája nem sokkal felszállás után technikai okokra hivatkozva hajtott végre kényszerleszállást.
Vágólapra másolva!

A DHL az esettel kapcsolatban közölte, hogy a személyzet nem sérült meg, egyiküket elővigyázatosságból orvosi megfigyelés alatt tartják.

A DHL által üzemeltetett Boeing 757-200 típusú teherszállító repülőgép a Costa Rica-i Juan Santamaria nemzetközi repülőtéren szállt le, lecsúszott a kifutópályáról és két részre tört.

A repülő farok része teljesen levált, a szárny rész eltört.

A repülőgép Guatemala felé tartott, amikor meghibásodott a hidraulikus rendszere – mondta Luis Miranda Munoz, a Costa Rica-i polgári légiközlekedési hatóság igazgatóhelyettese.

A probléma miatt a pilóta kényszerleszállást kért röviddel a felszállás után.

Kettétört repülő a Juan Santa Maria nemzetközi repülőtéren Forrás: AFP/Ezequiel Becerra

A repülőteret üzemeltető Aeris közölte, hogy a főváros, San Jose külvárosában lévő repülőtér helyi idő szerint 15:30-kor nyílt meg újra, körülbelül öt órával a baleset után, és több órával korábban a vártnál.

Mintegy 8500 utast, valamint 57 kereskedelmi és teherszállító járatot érintett a bezárás

– közölte az Aeris.

A baleset körülményeit egyelőre vizsgálják.