Beismerte, hogy csak kitalálta elrablását egy kaliforniai nő

Vágólapra másolva!
Sherri Papini vádalkut kötött az amerikai ügyészséggel és beismerte, hogy még 2016-ban megrendezte saját elrablását. A 39 éves nőt három hétig keresték Kaliforniában és több közeli amerikai államban, a nő később az amerikai hálaadás ünnepén került elő újra.
Vágólapra másolva!

Sherri Papinit még múlt hónapban vádolták meg az amerikai hatóságok, hogy 2016-os elrablását megrendezte, a hozzá kapcsolódó történetet pedig csupán kitalálta - írja a The Guardian

A nő most vádalkut kötött az ügyészséggel, beismerte a tettét.

Papini eltűnését 2016. november 2-án jelentették be. Később egy autópálya mellett találtak rá, 240 kilométerre az otthonától, összeverve, a csuklóján és a bokáján kötél okozta sebekkel.

Akkoriban azt mondta a hatóságoknak, hogy két spanyolul beszélő nő fegyverrel fenyegetőzve elrabolta, később személyleírást adott az FBI fantomképrajzolójának, valamint az állítólagos elrablásának részletes történetét is elmesélte a hatóságoknak.

Az ügyészség szerint viszont Papini a valójában egy korábbi barátjánál lakott kb. 1000 kilométerrel arrébb, sérüléseit pedig azért szerezte, hogy történetét alátámassza.

A volt barát később beismerte, hogy a nő nála lakott a kérdéses időben.

- nyilatkozta a nő.

Az ügyészség egyelőre nem közölte az alku részleteit, nem tudni Papini milyen büntetést kaphat, de tettéért 5 és 20 év közötti büntetés is kiszabható.

A nőnek még csalás vádjával is szembe kell néznie, mivel Kalifornia államtól és egy a számára szervezett GoFundMe kampányból befolyt komolyabb összeget is elköltött, mint később kiderült, jogtalanul.