Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A háború legvéresebb napjai következnek, térképen mutatjuk a legfrissebb eseményeket

Ukrajna, Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, Mariupol, rom, romok, katona
8162438 10.04.2022 A serviceman of the DPR People's Militia is seen on a front line in Mariupol, Donetsk People's Republic. Ilya Pitalev / Sputnik (Photo by Ilya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz csapatok befejezték a felkészülést, hamarosan elindulhat egy erőteljes roham, hogy elfoglalják a teljes Donbasz régiót, figyelmeztetett az ukrán védelmi minisztérium szóvivője. Az elmúlt hetekben az oroszok szinte teljes egészében átcsoportosították erőiket Kelet-Ukrajnába, és folyamatos a nyomás Mariupol városán, melynek kikötőjét kedden sikerült elfoglalniuk. A város védői az utolsó csatára készülnek. Friss térképeken mutatjuk az ukrajnai háború helyzetét a 48. napon.
Vágólapra másolva!

A brit védelmi minisztérium frissen közzétett térképén jól látszik, hogy az orosz csapatok szinte teljes egészében átcsoportosították erőiket Kelet-Ukrajnába, és folyamatosan erőteljesen támadák Mariupolt.

Információk szerint az orosz erőknek keddre sikerült elfoglalnia Mariupol kikötőjét, a várost védő ukrán csapatok már az utolsó összecsapásra készülnek.

A francia hadügyminisztérium szintén arra hívja fel a figyelmet, hogy heves harcok várhatóak Kelet-Ukrajnában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről