Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kirúgta két nagykövetét Zelenszkij

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2022. március 31. Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről a nemzethez intézett beszéde közben Kijevben 2022. március 30-án éjjel. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij visszahívta diplomáciai szolgálatából Ukrajna marokkói és grúziai nagykövetét. Az ukrán elnök indoklásában az állt, hogy a két diplomata nem tett elég erőfeszítést arra, hogy meggyőzze Marokkó és Grúzia vezetését: támogassák Ukrajnát és büntessék meg Oroszországot az Ukrajna ellen indított invázió miatt.
Vágólapra másolva!

Minden tiszteletem mellett meggyőződésem, hogy

ha bizonyos országoktól nem számíthatunk ütőképes fegyverekre, súlyos szankciókra és az orosz gazdaságot térdre kényszerítő korlátozásokra, akkor az érintett országok diplomáciai vezetői jobb, ha más munka után néznek

- közölte Zelenszkij egy szerda késő esti videóüzenetében.

„A következő napokban ugyancsak konkrét eredményeket várok el diplomatáinktól a latin-amerikai, a közel-keleti, az afrikai és a dél-ázsiai régióban is", fűzte hozzá.

Zelenszkij beszéde közben Kijevben március 30-án éjjel Forrás: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal/-

Zelenszkij, aki a nemzeti parlamentek előtt tartott felszólalásaiban egyre intenzívebben követeli, hogy pénzügyi támogatást és Ukrajna háborús győzelmét elősegítő fegyvereket kapjon, a diplomáciai hadviselést is kulcsfontosságú frontnak nevezte. Zelenszkij a külföldi nagykövetségeken szolgálatot teljesítő katonai attaséktól is eredményeket vár, közölte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről