Ukrán tisztviselők szerint Oroszország nem működik együtt a Herszonban tervezett humanitárius folyosók kialakításában

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Stoyanka, civil, égő lakóház
Kyril Kolcheryn, 21, stands on a street in the town of Stoyanka, west of Kyiv, on March 4, 2022. - The UN Human Rights Council on March 4, 2022, overwhelmingly voted to create a top-level investigation into violations committed following Russia's invasion of Ukraine. More than 1.2 million people have fled Ukraine into neighbouring countries since Russia launched its full-scale invasion on February 24, United Nations figures showed on March 4, 2022. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A dél-ukrajnai Herszon város helyi tisztségviselői pénteken azt mondták, hogy Oroszország nem éli meg a maga oldalát a „humanitárius folyosókról" szóló alkuban, még akkor sem, ha az élelmiszer- és egyéb szükségleti cikkek készletei kezdenek apadni a régióban - írja a The Washington Post.
Vágólapra másolva!

UKRAJNA ÉS OROSZORSZÁG VEZETŐI CSÜTÖRTÖKÖN BEJELENTETTÉK, HOGY MEGÁLLAPODTAK IDEIGLENES TŰZSZÜNETBEN, HOGY TÁMOGASSÁK A „HUMANITÁRIUS FOLYOSÓKAT" A CIVILEK EVAKUÁLÁSÁRA, ÉS AZ ÉLELMISZEREK ÉS GYÓGYSZEREK KISZÁLLÍTÁSÁRA.

A Herszon régióban tartózkodó helyi ukrán tisztviselők azonban azt mondják, hogy az orosz hadsereg nem dolgozik velük, hanem saját segélyek egyoldalú szétosztásának tervét szorgalmazzák - írják.