Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nyugat felé tartó orosz hadihajókat észleltek Japánnál - fotó

Liman orosz hadihajó Szevasztopol Boszporusz
Szevasztopol, 2017. április 27. 1999. április 2-i felvétel a Liman orosz hadihajóról az orosz Fekete-tengeri Flotta támaszpontján, az ukrajnai Szevasztopolban. A Liman 2017. április 27-én élő állatokat szállító hajóval ütközött a Fekete-tenger török felségvizein, a Boszporusz északi végénél levő Kumköy település közelében. Az NTV török hírtelevízió szerint az orosz hajó elsüllyedt, de hetvennyolc főnyi legénységét a parti őrség kimentette. (MTI/EPA/Szergej Szupinszkij)
Vágólapra másolva!
Orosz hadihajókat észleltek Japán szigetek közelében, amelyek nyugat felé tartottak. Az egyik fedélzetén katonai teherautók látszottak.
Vágólapra másolva!

Négy nagy orosz hadihajót észleltek a japán Honshu és Hokkaido szigetek közelében, amint nyugat felé, valószínűleg Európa felé tartottak – írja a Reuters.

A japán védelmi minisztérium által közzétett képeken

az egyik elhaladó hajó fedélzetén katonai teherautók látszottak.

Arra a kérdésre, Ukrajna felé tartanak-e, a japán védelmi miniszter szóvivője azt mondta a Reutersnek, hogy "lehetséges".

A hadianyagok mozgatása része lehet annak az orosz programnak, amivel az ország keleti régióiból és a csendes-óceáni térségből csoportosítanak át katonákat és harci járműveket az ukrán front felé.

Címlapi képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről