Megsérülhetett a csernobili áramellátásért felelős elektromos hálózat

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Csernobil
A drone image of the Chernobyl Nuclear power plant in Pripyat, Ukraine, in this update image released by Russia Ministry of Defense on Monday March 7, 2022. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Megsérült a csernobili áramellátásért felelős elektromos hálózat - írja a BBC. Az orosz erők megrongálták a csernobili egykori atomerőművet az elektromos hálózattal összekötő magasfeszültségű vezetéket – ezt közölte az ukrán állami energiavállalat. A hálózat üzemeltetője szerint a szakembereket azonnal be kell engedni az orosz erők által megszállt területre, hogy megvizsgálják az esetleges károkat.
Vágólapra másolva!

Az orosz erők megrongálták a csernobili egykori atomerőművet az elektromos hálózattal összekötő magasfeszültségű vezetéket – közölte az ukrán állami energiavállalat.

Az Ukrenergo, az ukrán állami energetikai vállalat nem közölte, hogy a károk következtében az egykori atomerőmű minden külső védelmét elvesztette-e. A hálózat üzemeltetője szerint a javítócsapatot azonnal be kell engedni az orosz erők által megszállt helyszínre, hogy megvizsgálják az esetleges károkat. Fontos megjegyezni, hogy a BBC más forrásból nem tudta ellenőrizni a hír
hitelességét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!