Meg kellene ölni Putyint a luxemburgi külügyminiszter szerint

Vágólapra másolva!
Jean Asselborn baloldali luxemburgi külügyminiszter azt mondta, hogy ki kellene fizikai értelemben iktatni Putyint (magyarul: meg kellene ölni), mert csak ez vethet véget a háborúnak.
Vágólapra másolva!

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerdán egy interjúban kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „fizikai kiiktatása" lehet az egyetlen módja az ukrajnai háború befejezésének.

Asselborn ugyanis a 100,7 nevű luxemburgi közszolgálati rádiónak azt mondta: „Ha az orosz nép tisztában lenne azzal, hogy Putyin milyen pusztítást végez, hány ember haláláról tehet, akkor véleményem szerint megbukna". „Ezt csak kívánni lehet, és azt is, hogy Putyint megsemmisítsék".

A kormánykoalíciós Luxemburgi Szocialista Munkáspárthoz tartozó (LSAP) külügyminiszter nyilatkozatát követően a konzervatív Alternatív Demokratikus Reformpárt Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnökhöz fordult azzal a kérdéssel, helyénvalónak tartja-e, hogy kormányának külügyminisztere halálos erőszakról beszél, és ezt egy ország vezetőjével szemben megfelelő megoldásnak találja-e.