Egy család négy tagja meghalt az iowai tornádóban

Iowa, tornádó
Iowai tornádó miatt meghalt egy család négy tagja
Vágólapra másolva!
Tornádó csapott le Iowa központjában, a pusztító viharban hét ember halt meg. A halottak közül négyen családtagok voltak, akik a tornádó elől csak házuk kamrájába tudtak menekülni. - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A nagyszülőknél voltak látogatóban, amikor lecsapott a tornádó. A házban nem volt pince, így a kamrába menkültek. Két gyerek, az apjuk és a nagymama halt meg. A gyerekek édesanyja, egy 8 éves gyerek, a nagypapa és még egy családtag bár megsérültek, de túlélték a vihart - tudatták a család hozzátartozói.

A Missouri állambeli Blue Springsben lakó család látogatóba érkeztek a 63 éves Melissa Bazleyt, amikor a tornádó lecsapott Winterset város közelében.

A viharban meghalt Melissa Bazley, a 37 éves Michael Bolger és három kisgyereke közül kettő, az 5 éves Kinlee Bolger és a 2 éves Owen Bolger.

Az édesanya Kuri Bolger és Bazley lánya, kórházba került, miután súlyosan megsérült. Lynn Larson elmondta, hogy menyének, Kuri Bolgernek a lábát hétfőn megműtötték, és a karjára újabb műtét vár a csonttörések miatt. Legidősebb unokáját is kórházban szállították, de azóta kiengedték.

Larson azt mondta, ő és családja többi tagja „egyszerűen le vannak súlytva".

„Nem tudom leírni, milyen csodálatos volt Mike. Mindenki szerette" – mondta Larson.

A tornádóban meghalt két másik ember – Rodney Clark (64) és Cecilia Lloyd (72) – kik Bazley városától távolabbi házakban lakott, amelyeket szintén sújtott a tornádó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közölte, hogy a tornádó EF-4-es besorolású volt, 274 km/órás rekord szellel.

A tornádó csaknem 113 kilométeren át volt a földön, így a leghosszabb pusztítási utat hagyta maga után egy 1984-es tornádó óta, amely 188 kilométer hosszú utat vágott ki.

Alig egy órával később újabb tornádó csapott le, mint egy 87 kiométerrel délre Des Moinestól Lucas megyében. A helyi tisztviselők szerint a 40 éves Jesse Theron Fisher egy lakóautóban volt egy kempingben, amikor a tornádó lecsapott, nem élte túl a vihart. Rajta kívűl még tbben megsérültek.