Elsüllyedt egy spanyol halászhajó Kanada partjainál, négyen meghaltak

Vágólapra másolva!
Legkevesebb négyen meghaltak és tizenöt ember eltűnt, amikor egy spanyol halászhajó elsüllyedt Kanada keleti partjainál kedd hajnalban. A legénység három tagját sikerült kimenteni, a többiek után nagy erőkkel kutat a kanadai parti őrség.
Vágólapra másolva!

Elsüllyedt egy spanyol halászhajó Kanada keleti partjainál, Új-Fundland térségében, legkevesebb négy ember meghalt - írja a BBC.

A legénységben spanyol, perui és ghánai állampolgárok is voltak a spanyol média szerint, három embert sikerült kimenteni, összesen 24 ember tartózkodott a fedélzeten.

A Villa de Pitanxo nevű hajóról két vészjelzés érkezett több mint 450 kilométerre a szárazföldtől, de a válaszra később már nem reagált.

A három túlélőt egy mentőcsónakban találták meg, két másikat viszont üresen találtak a mentőegységek, egy negyediket jelenleg is keresnek.

A kanadai hatóságok két helikopterrel, egy repülővel és két mentőhajóval végzik a kutatást, amelyet rossz időjárási körülmények nehezítenek.

Nores Marin, az elsüllyedt hajó tulajdonosa nem kívánt az esettel kapcsolatban nyilatkozni.

A spanyolországi Pontevedra városában (Galícia régió) székelő Nores-csoport halászhajói az Atlanti-óceán déli részén, a kanadai partoknál, valamint Mauritánia és Bissau-Guinea között tevékenykednek.

Az 1950-ben alapított vállalatnak nyolc vonóhálós hajója van, és mintegy 300 alkalmazottja.

A címlapi kép illusztráció!