Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több mint fél tonna kokaint találtak egy banánszállítmányban

kokain niger
Vágólapra másolva!
Egy élelmiszerláncnak szánt banánszállítmányban találtak rá több mint fél tonna kokainra csütörtökön Montenegróban, a kábítószert a rendőrség lefoglalta.
Vágólapra másolva!

A nagy mennyiségű drogot az olaszországi Bari kikötőjében találták meg a vámosok, majd tájékoztatták az illetékes ügyészséget és a rendőrséget.

Ők azt az utasítást adták, hogy engedjék tovább a szállítmányt, hátha kiderül, hova viszik és ki rendelte.

Amikor a kábítószer az élelmiszerlánc raktárjába került, az ott dolgozók értesítették a rendőrséget- jelentette a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG).

A lefoglalt drog január 2-án érkezett meg a bari kikötőbe, és egy évek óta Szlovéniában élő montenegrói üzletember cégén keresztül rendelték meg, de azt

egyelőre nem közölték, hogy honnan érkezett a szállítmány.

A beszámoló szerint eddig sem az ügyészség, sem a rendőrség nem kommentálta a drogfogást. A montenegrói belügyminisztériumtól Sergej Sekulovic miniszter egy Twitter üzenetben gratulált az óriási adag kábítószer lefoglalásához.

Dritan Abazovic belbiztonságért felelős miniszterelnök-helyettes szintén a közösségi médiában tette közzé, hogy országa továbbra is folytatja a harcot a kábítószer-kartellek ellen.

Nem ez az első eset, hogy ugyanennek az élelmiszerüzlet-láncnak szánt banánszállítmányban kábítószert találnak,

2018-ban ugyanis egy Ecuadorból érkező hajó konténerjében leltek rá körülbelül 30 kilogrammnyi kokainra. A cég az utóbbi öt évben 450 százalékkal növelte a banánbehozatalát, és tavaly az ország teljes banánimportjának 69 százalékát bonyolította le.
a statisztikai hivatal adatai szerint a banánfogyasztás európai átlaga 9 kilogramm, míg a behozatali adatok alapján Montenegróban egy ember évente 20 kilogramm banánt eszik meg.

Sok jel utal arra, hogy a banánimportot a cég kábítószer-behozatalra használja.

A címlapi kép illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről