Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Legalább tizenheten meghaltak egy ghánai robbanásban

Ghána robbanás
Robbanás történt Ghánában
Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint bányászati robbanóanyagot szállító jármű ütközött egy motorkerékpárral Ghánában, Bogoso város közelében pénteken - írja a BBC. Legalább 17 ember meghalt és ötvenkilencen megsérültek, néhányuk állapota válságos.
Vágólapra másolva!

A robbanás csütörtökön déltájban következett be egy, a fővárostól, Accrától mintegy 300 kilométerre nyugatra fekvő bányászváros, Bogoso közelében, Apiate kisvárosban. Az első vizsgálatok szerint az egyik bányavállalat robbanóanyagot szállító teherautója ütközött össze motorkerékpárral és egy harmadik járművel.

A detonációt a baleset helyszínéhez közeli transzformátor váltotta ki.

A helyi média által megosztott képeken és videófelvételeken hatalmas fekete füstcsík látható az elpusztult épületek és szétszórt törmelékek felett, illetve nagy kráter, kiégett házak, sok holttest és több száz méter hosszan szétszóródott törmelék látható.

Sedzi Sadzi Amedonu, az ország katasztrófavédelmi ügynökségének magas rangú tisztviselője az AFP hírügynökségnek azt nyilatkozta,

Körülbelül 500 ház érintett a robbanásban, néhány teljesen összeomlott Appiatse településen Bogoso és Bawdie faluja között.

Ghána elnöke, Nana Akufo-Addo közölte, hogy a hadsereg csatlakozott, hogy segítsen az ott lévő embereken és a lakosoknak gyors segélyt küldeni.

A mentési munkálatok jelenleg is folynak, és felszólították az embereket, hogy vonuljanak ki a területről. A rendőrség felszólította a közeli városokat, hogy nyissák meg tantermeiket, templomaikat hogy el tudják helyezni a túlélő áldozatokat.

A kormány közleménye szerint a rendőrség és a hadsereg egy robbantási szakértőiből álló csapatot vezényeltek a oda, hogy elkerüljék a második robbanást és biztosítsák a helyszínt.

A jármű robbanóanyagot szállított a robbanás helyszínétől körülbelül 140 km-re lévő chiranói aranybányába. Az arany Ghána egyik fő exportcikke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről