Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

25 évig és 1200 kilométert utazott egy skót kislány palackpostája

Palackposta, üzenet, bottle, message
Vágólapra másolva!
1996-ban, egy halászhajóról dobta a tengerbe az akkor nyolcéves Joanna Buchan az első palackpostáját a skóciai Peterhead közelében, amelyet 25 évvel később Norvégiában egy édesanya talált meg.
Vágólapra másolva!

Elena Andreassen Hágában, vagyis a most 34 éves Joanna Buchan gyerekkori lakhelyéről 1287 km-re halászta ki a palackba zárt üzenetet, amely valójában egy iskolai feladat volt a skóciai lány osztályában.

Az akkor nyolcéves kislány olyanokat írt a levélben, hogy szereti az édességeket, van egy kutyája, és nem jön ki jól a fiúkkal. Elena Andreassen a BBC-nek mesélte el, hogyan bukkant rá 2020 nyarán az üvegbe rejtett üzenetre.

Ekkor tudtuk meg, hogy a levél Skóciából származik, ami nagyon klassz érzés volt - mesélte az édesanya.

A fiam hatéves volt, amikor megtaláltuk az üveget, így nem értette, mi ez a nagy felhajtás körülötte - tette hozzá, majd elmesélte azt is, hogy

az apja is talált egy ugyanilyen üveget még gyerekkorában.

Elena Andreassen a közösségi médiában felvette a kapcsolatot Joanna Buchannel, aki most az ausztráliai Új-Dél-Walesben él és orvosként dolgozik. A portálnak az mesélte, hogy nagyon jót nevetett a gyerekkori problémáin, a kézírását pedig azonnal felismerte.

- mondta.

Címlapi képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről