Joe Biden már saját lánya 2012-es esküvőjére sem emlékszik

BIDEN, Joe
Washington, 2021. augusztus 27. Joe Biden amerikai elnök a kabuli kettős terrortámadásról a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezleten 2021. augusztus 26-án. Legalább 103 ember, köztük 13 amerikai katona és az iszlamista tálib mozgalom 28 tagja életét vesztette, mert két öngyilkos merénylő pokolgépeket robantott a kabuli repülőtérnél. A légi kikötőnél ezrek várják, hogy légi úton kimenekítsék őket az országból, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét. MTI/AP/Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Joe Biden csütörtökön egy online eseményen szólalt fel, ahol ismét megmutatkoztak rajta a mentális leépülés jelei. A zsidó vallási ünnepeket megnyitó időszak kapcsán beszélt az antiszemita célok miatt elkövetett terrorizmusról és az Afganisztánban élő zsidók helyzetéről, azonban egy nagyon fontos 2012-es személyes élményre már nem tudott visszaemlékezni.
Vágólapra másolva!

Biden felidézte, hogy lánya, Ashley 2012-ben ment férjhez, az esküvőjét pedig egyszerre vezényelte katolikus pap és egy zsidó rabbi is.

Az elnök ezt követően elmesélte, hogy kedvenc katolikus dalát kérte, hogy játssza le a zenekar az esküvőn, azonban láthatóan nem tudta felidézni, hogy melyik is a kedvenc dala, teljesen elfelejtette.

Biden feltette a kérdést az élő online eseményen: "melyik dal az, amit akkor játszanak, amikor mindenki a székben ül?" Majd azzal folytatta, hogy mindegy is, nem emlékszik rá, de azt a dalt játszották le a lánya esküvőjén.

Joe Biden amerikai elnök Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Biden ezt követően arról beszélt, hogy ő is felkereste az Élet Fája nevű zsinagógát Pittsburghben a 2018. októberi terrortámadás után, amelyben 11-en haltak meg. "Emlékszem, hogy ott voltam a zsinagógában, és beszéltem az emberekkel" - mondta Biden.

Barb Feige, az Élet Fája zsinagóga igazgatója azonban azt mondta, hogy

Biden nem járt a zsinagógában a terrortámadást követően.