Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Így használja fel a CNN hazugságait Soros magyarországi blogja

BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Wilmington, 2020. november 8. Joe Biden demokrata párti elnökjelölt köszönti támogatóit a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 7-én. A CNN szombaton jelentette be, hogy Joe Biden megnyerte az amerikai elnökválasztást republikánus ellenfelével, Donald Trumppal szemben, miután Pennsylvaniában is ő kapta a legtöbb szavazatot. Trump nem ismeri el Biden győzelmét, szerinte ő nyerte meg a választást, és azt állította, hogy több tízezer levélszavazat a választás napján urnazárás után érkezett be, ami szerinte törvénytelen. MTI/EPA/USA TODAY/Robert Deutsch
Vágólapra másolva!
A baloldali média mindent megtesz azért, hogy lejárassa a jobboldali, konzervatív politikusokat. Nem tájékoztat, hanem politikai aktivistaként viselkedik. Nem beszámol az eseményekről, hanem alakítja, befolyásolja azt, felhergelt tömegek, lincshangulat, agresszióba hajló tüntetések és a nekik nem tetsző személyek lejáratása, megbélyegzése – ezek jellemzik leginkább mind a tengerentúli, mind a hazai baloldali lapokat és szerkesztőségeket - olvasható a Tűzfalcsoport legújabb írásában.
Vágólapra másolva!

A CNN-botrány kapcsán kiderült, hogy a médiaóriás szándékosan hazudott Trumpról, szándékosan ferdítettek el beszámolókat. A Tűzfalcsoport utánanézett, hogy Soros György hazai portálja, a 444 helyreigazítás és tényellenőrzés nélkül mikor, hol és hányszor hazudott a CNN-re hivatkozva.

Az egyik legnagyobb baloldali (magát függetlennek nevező) médiavállalkozás, a CNN belső ügymenetéről, és az általuk oly sokat emlegetett „hiteles és objektív" tájékoztatásról egy rejtett kamerás felvételről szerzett tudomást a világ. A felvételen a CNN egyik vezetője nyíltan beszélt a cég belső titkairól, annak baloldali elköteleződéséről, a jobboldali politikusok lejáratásának módjáról.

Többek között elárulta, hogy a

  • BLM-mozgalom narratíváját támogatják központi utasításra,
  • igyekeznek sportosnak, rátermettnek mutatni Joe Biden amerikai elnököt,
  • a tévénél már készülnek a koronavírust követő eseményekre, amely valószínűleg a globális felmelegedés lesz, mert „kell a félelemkeltő tartalom."

De beszél a manipuláció művészetéről is a CNN vezetője, elárulja, hogy miként próbálják befolyásolni a közvéleményt - írja a tényfeltáró blog.

A legaljasabb állítás az volt, amikor nyíltan elmondja, hogy gyakorlatilag a CNN-nek köszönhető, hogy Donald Trump republikánus elnök elvesztette a 2020-as választásokat. A baloldali véleményterrorra nem is lehetne találni jobb példát, ugyanis amikor közzétették a CNN-ről készült kényes felvételeket,

a közösségi oldalak (Twitter és Facebook) letiltották azokat az újságírókat, akik lebuktatták a baloldali hírcsatornát.

A baloldali csatornáról egyébként már tavaly is kikerült egy hangfelvétel, amelyen jól hallható, hogy az elnökválasztás utolsó momentumaiban a vezetőség arról győzködi a szerkesztőséget, hogy a koronavírusból felépült Trump állapotát tüntessék fel rossz színben. Egy másik felvételen pedig az hallható, amint a CNN elnöke, Jeff Zucker azt kéri, hogy Biden fiának korrupciógyanús ügyeit hallgassák el.

Joe Biden Forrás: MTI/EPA/USA TODAY/Robert Deutsch

Ezek után érdemes megnézni, hogy a magyarországi Soros-blog miként tájékoztatta félre a magyar közvéleményt, tanulva a „Nagy Testvértől."

Nem meglepő módon olyan elfogult, CNN-től átvett és magyarra fordított cikkeket találunk a 444-en, mint pl.:

„Mától könnyebb lett szülőnek lenni" – könnyezve fogadta a CNN elemzője Biden győzelmét. A cikkben teljesen komolyan beszámolnak arról, hogy két (!) CNN-es hírolvasó is elsírta magát Biden győzelmén.

De olyan címmel is megjelent írás, hogy "Szélsőségesnek nevezte Orbán Viktort a CNN"

A Tűzfalcsoport szerint a 444 keresője a CNN-re rákeresve szinte kivétel nélkül csak Trumpot vagy Orbánt becsmérlő, a liberálisokat, a muszlimokat, a migránsokat pedig a világ megváltóiként aposztrofált cikkekkel találkozunk. Joe Bidenre pedig egyenesen a „világ nagypapájaként" hivatkoznak.

Pár példa a „függetlenobjektív" média működéséről, avagy hogyan manipulálja a magyar közvéleményt a 444 a CNN alapján:

"Trump annyira vállalhatatlanná vált, hogy szakítottak vele a golfozók" vagy "Melania Trump lett minden idők legkevésbé népszerű first ladyje"

Utóbbi cikkben csúcsosodik ki a baloldali "objektivitás", hiszen egy a CNN által végzett kutatást elemez a CNN, amire hivatkozik a 444 is, de egy szóval sem említve, hogy az egy nem hivatalos közvélemény-kutatás.

A 444 a CNN-re hivatkozva, minden egyéb magyarázat nélkül arról is beszámolt, hogy Trump „diktátorszerűen akarja ellenőrizni a nyilvánosságot".

Trump bűne csupán annyi volt, hogy Twitteren megírta, szerinte a baloldali lapok hazudnak.

Hazugság, megtévesztett nyilvánosság, lejáratás – a CNN-444 koprodukciójában tehát így néz ki a magyar közvélemény tájékoztatása.

A blog megnézte azt is, hogy mit írnak a CNN-re hivatkozva Soros magyarországi propagandistái az új amerikai elnökről. Vajon vele szemben is olyan kritikusak, mint Donald Trumppal?

Az alábbi címek önmagukért beszélnek:

"Joe Biden napirendje: reggel a first ladyvel kávézik, este amerikai polgárok leveleit olvasgatja", "Biden kutyája ismét megkapott valakit a Fehér Házban", "Visszatérnek a Fehér Házba Joe Biden kutyái", "Biden kutyáit kirakják a Fehér Házból, miután az egyik megharapott valakit"

A magát rendkívül függetlennek nevező 444 a CNN-botrányról sem számolt be - írja a Tűzfalcsoport.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről