Így vásárolja meg Soros az amerikai ügyészeket

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki arról, hogyan befolyásolja Soros György az amerikai igazságszolgáltatást. 
Vágólapra másolva!

Tom Cotton republikánus szenátor szerint az általa "Soros-ügyészeknek" nevezett vádhatósági képviselőket el kell bocsátani azokban az amerikai városokban, ahol drámaian megnőtt a bűnözés az utóbbi években. Elmondása alapján a halálozási statisztikai adatok nem egyenletesen oszlanak el az országban, hanem azokban a városokban és településeken a legmagasabbak, ahol radikálisok, baloldaliak, Cotton megfogalmazásában "Soros-progresszívok" kerültek a tagállami és kerületi ügyészi hivatalok élére - írta a tűzfalcsoport.blogstar.hu.

Cotton szenátor szerint ezek a "Soros-ügyészek" úgy gondolják, hogy az amerikai jogállamiságot és joguralmat "rendszerszintű rasszizmus" jellemzi, és ezek az ügyészek nemcsak visszaélnek jogkörükkel, hanem folyamatosan alkalmazzák az ügyészi vádejtés gyakorlatát.

Ennek során nem hajlandók végrehajtani a törvényeket a bolti tolvajokkal, kábítószer-kereskedőkkel és egy sor más bűnözővel és szabálysértővel szemben, és ennek következtében a bűnözés ellepte ezeket a városokat és kerületeket.

Elképesztő összegekkel befolyásolja Soros az amerikai igazságszolgáltatást Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Így befolyásolja Soros az igazságszolgáltatást

A New York Postban jelent meg 2021. december 16-án Isabel Vincent cikke arról, hogy Soros György szövetségi szintű és állami úgynevezett politikai akcióbizottságok, valamint nonprofit szervezetek bonyolult hálózatán keresztül juttatja el a pénzét a progresszív ügyészek kampányaira, hogy olyan jelöltek nyerjenek, akik enyhe büntetőpolitika folytatása mellett kötelezték el magukat.

A szerző cikkében kifejti, hogy

az elmúlt pár évben a milliárdos spekuláns csendben, a háttérből finanszírozta az amerikai büntető igazságszolgáltatás megreformálását, több tízmillió dollárt juttatva progresszív jelölteknek a kerületi ügyészi (district attorney) választásokon.

Célja ezzel az volt, hogy országszerte az óvadék eltörlésére és a rendőrség finanszírozásának megszüntetésére irányuló mozgalmakat támogassa. Soros egy „aktivista ügyvéddel" együttműködve főként szövetségi és állami politikai akcióbizottságok, valamint nonprofit szervezetek bonyolult hálózatán keresztül juttatja el a pénzt az USA két partja között, ez derült ki nyilvánosan elérhető dokumentumokból.

A pénzek útja

Soros adományai együtt nagy szerepet játszottak az Egyesült Államok néhány legvitatottabb kerületi ügyészi kampányában: ezek közé tartozott George Gascon Los Angelesben, valamint Larry Krasner Philadelphiában és Kim Foxx Chicagóban.

Utóbbi megválasztása volt Soros első ilyen sikere: 2016-ban 300 ezer dollárral járult hozzá első kampányához, majd 2020 novemberében további 2 millió dollárral támogatta sikeres újraválasztási kampányát.

A Cook megyei államügyésznő azonban össztűz alá került, amikor hivatala 2019-ben, három héttel azután, hogy az esküdtszék kiadta az Empire színésze, Jussie Smollett ellen eredetileg 16 vádpontban megfogalmazott vádiratot, az összes vádat elutasította. Ehhez képest azóta fény derült az ügy részleteire, és Smollettet hamis gyűlölet-bűncselekmény megrendezéséért ítélték el. Soros egymillió dollárt adományozott Alvin Bragg győzelmet hozó manhattani kerületi ügyészi kampányának is, a nyilvános adatok szerint a Color of Changepolitikai akcióbizottságon keresztül juttatva el hozzá a pénzt.