Soha nem tudtam mit kezdeni Németországgal, és máig sem tudok, ezt mondta a német alkancellár

HABECK, Robert; SCHOLZ, Olaf; BAERBOCK, Annalena; LINDNER, Christian Berlin, 2021. november 24.
Annalena Baerbock és Robert Habeck, a német Zöldek társelnökei, Olaf Scholz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje, valamint Christian Lindner,
Berlin, 2021. november 24. Annalena Baerbock és Robert Habeck, a német Zöldek társelnökei, Olaf Scholz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje, valamint Christian Lindner, a Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke (b-j) a pártok közötti koalíciós megállapodás bejelentésére érkezik Berlinben 2021. november 24-én. MTI/AP/Markus Schreiber
Vágólapra másolva!
Az Olaf Scholz vezette új berlini baloldali kormány egy hárompárti koalíció, amelynek a kancellár pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), továbbá a Zöldek és a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) képezik a részét. Ahogy az a koalíciós megállapodásból, illetve Olaf Scholz ezt ismertető, Bundestagban elmondott beszédéből kiderül: az új baloldali kormány szinte minden területen átfogó változásokat sürget, amelyek alapvetőn ellentétben állnak a közép-kelet-európai államok, külön kiemelten Magyarország nemzeti érdekeivel. Scholz világossá tette, hogy az EU-val kapcsolatos ügyeket nem a külpolitika, hanem a német belpolitika részeként kívánja kezelni. Ez egyébként Franciaországnak sem tetszik. A német kancellár a többi államra úgy akarja ráerőszakolni akaratát, hogy az állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsban az eddigi egyhangú döntéshozatal helyett többségi szavazást vezetne be. Ez egy nagy ugrás lenne a német vezetésű Európai Egyesült Államok felé, amiből nem is csinálnak titkot Berlinben. Scholz a hatalmát Németországon belül úgy betonozná be, hogy potenciálisan akár 11 millió migránsnak adna német állampolgárságot, akik hálából (és szokásukhoz híven, elég a tavalyi, francia önkormányzati választásokra gondolni) majd a baloldalt támogatnák. A berlini kormánykoalíció az LMBTQ-kérdésekben sem ismeri a kompromisszum fogalmát, a nemváltó műtétek jelentős költségeit például valamennyi német adófizetővel fizettetné meg. Orbán Viktor a berlini baloldali kormánykoalíció programját a következőképpen jellemezte: „Migráció, gender, föderalizált Európai Unió, Európa elnémetesítése... Az európai együttműködés helyreállítása emberfeletti erőfeszítéseket igényel majd a posztmerkeli korszakban. Egy dolog biztos, a kétértelműség, a lopakodó politika és a sodródás korszaka Merkellel befejeződött. Új, nyílt sisakos idők jönnek."
Vágólapra másolva!

Európai Egyesült Államok

A december 8-án hivatalba lépett új német kancellár, a szociáldemokrata Olaf Scholz a kormányának programját ismertető beszédének nemzetközi ügyekről szóló részében kiemelte, hogy Németország első számú nemzeti ügye, „legfőbb nemzeti prioritása" az Európai Unió sikere.

Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió brüsszeli csúcsértekezletére érkezik 2021. december 16-án Forrás: MTI/EPA/AFP pool/Kenzo Tribouillard

Scholz akkor nyíltan közölte, hogy a Lisszaboni Szerződés adta mozgásteret kihasználva ki kell terjeszteni a többségi döntéshozatalt, így

„Ez erősíti, és nem gyengíti a szuverenitást" – emelte ki a német kancellár.

Ez csak abban az esetben igaz, ha a szuverenitás alatt nem nemzeti szuverenitást, hanem valamiféle európai értelemben vett szuverenitásra gondolunk.

Olaf Scholz a Bundestagban elhangzott beszéde egy következő részében kifejtette: „Továbbra is biztosítani kell azt is, hogy a közösség szorosabb együttműködésre hajlandó tagjai a többi tagország nélkül előmozdíthassák integrációjukat, mint például az euró vagy a schengeni övezet ügyében".

A német kancellár szerint az EU-val kapcsolatos ügyek már régen nem a külpolitikához, hanem a belpolitikához tartoznak.

Olaf Scholz ezen, a német koalíciós megállapodást ismertető beszédében egyértelműen és határozottan az Európai Egyesült Államok megvalósítása mellett tett hitet, amely ezt jelentené, hogy a nemzetállamok szuverenitását egyszerűen felszámolnák.

Mindezekből világossá válik, hogy az Európai Egyesült Államok víziója gondolata már nem Victor Hugo XIX. századi nagy francia író homályos képzelgésének tekinthető, hanem Berlinben ennek a megvalósítását nagyon komolyan gondolja a szociáldemokrata-liberális-zöld kormánykoalíció.

11 millió Németországban élő migráns kaphat állampolgárságot?

A baloldali kancellár a kormányának programját ismertető beszédének társadalompolitikai ügyekről szóló részében ezt mondta:

Migránsok a német-osztrák határon közelében, a 2015-ös migrációs válság során. A kép illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Sebastian Widmann

OLAF SCHOLZ TEHÁT MÁR NEM IS CSINÁL TITKOT ABBÓL, HOGY ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT AKAR ADNI A MIGRÁNSOKNAK, VÉLHETŐEN ABBÓL A CÉLBÓL, HOGY AZOK HÁLÁBÓL MAJD A PÁRTJÁRA SZAVAZZANAK.

A baloldali politikus így betonozná be hosszú időre a Szociáldemokrata Pártot a hatalomba.

ARRÓL, HOGY A SZOCIÁLDEMOKRATÁK SZAVAZATVÁSÁRLÁSA A NÉMET ADÓFIZETŐK SZÁMÁRA MILYEN PLUSZKÖLTSÉGEKKEL JÁRNA, ILLETVE HOGY NÖVEKEDNE A MIGRÁNSOK IMPORTJA MIATT A BŰNÖZÉS, A KANCELLÁR EGYÁLTALÁN NEM BESZÉLT.

A menekültügyi rendszerről szólva Scholz hangsúlyozta: „az észszerűség által vezérelt migrációs politikát fogunk folytatni, amely

TÁMOGATJA A LEGÁLIS MIGRÁCIÓT

és csökkenti az irreguláris migrációt".

„Ehhez hozzátartozik a menekültügyi eljárások gyors lefolytatása és a Németországban maradás lehetőségének biztosítása a jól beilleszkedett menekülteknek, de a maradásra nem jogosultak, különösen a bűnözők és a közveszélyes emberek >>következetes hazaszállítása<<, kitoloncolása is" – mondta Scholz.

A német kancellár kijelentésével szemben a valóság az, hogy

A KITOLONCOLÁS RENDSZERE EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK, ÉS EZZEL TISZTÁBAN VANNAK AZ ORSZÁGBA ÉRKEZŐ MIGRÁNSOK IS.

Általában a bíróságok és a bevándorláspárti álcivil szervezetek akadályozzák a kitoloncolásokat.

A LEGÁLIS MIGRÁCIÓ TÁMOGATÁSA PEDIG ZÖLD UTAT NYIT MAJD AZ ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓNAK IS, A KETTŐ UGYANIS KÉZ A KÉZBEN JÁR AZ EDDIGI TAPASZTALATOK ALAPJÁN.

A német kormányprogramban egy új bevándorlási törvény megalkotása is szerepel, amely

TOVÁBB KÖNNYÍTENÉ A MIGRÁCIÓT NÉMETORSZÁG IRÁNYÁBA.

Ezt Kiss J. László Németország-szakértő a következőképpen jellemezte: „az európai föderáció irányában meghirdetett program a német állampolgárság megszerzésének megkönnyítésének programjával egészül ki. E szerint,

ha bármelyik szülő legalább öt éve a Szövetségi Köztársaságban él, a születendő gyermek német állampolgár. Ha a külföldi >>jól integrált<<, az állampolgárság már három év alatt is megszerezhető. A koalíciós szerződés alapján a Szövetségi Köztársaságban élő mintegy 11 millió külföldi joggal reménykedhet az állampolgárság könnyített megszerzésében,

s ezzel a német politikai osztály egy lojális importált választói tábor megszerzésében".

Gender-kérdések és LMBTQ-propaganda

Ahogy arról az Origo is beszámolt a Mandinerre hivatkozva, az új német kormány kidolgoz majd egy nemzeti akciótervet „a szexuális és nemi sokféleség elfogadására és védelmére", aminek az iskolákban történő felvilágosítások szélesebb körű támogatása is a része lesz majd.

Berlin Pride, 2021. június 26. Forrás: AFP/John Macdougall

A baloldali koalíció ígérete szerint eltörli majd a transzszexuálisokra vonatkozó törvényt, s egy önmeghatározásról szóló törvényt iktat a helyére.

Ennek következményeként a jövőben önbevallásos alapon lehet majd beíratni a nemet a személyi igazolványba.

A TRANSZNEMŰEK NEMÁTALAKÍTÓ BEAVATKOZÁSAIT AZ ÚJ KORMÁNY TERVEI SZERINT TELJES EGÉSZÉBEN FEDEZNÉ MAJD A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS. MAGYARÁN: ENNEK KÖLTSÉGEIT TELJES EGÉSZÉBEN A NÉMET ADÓFIZETŐKRE HÁRÍTANÁK.

A baloldali sajtóban úgy próbálják ezt eladni, hogy „ingyenessé teszik a nemátalakítást", erről természeten szó sincs, a rendkívül jövedelmező transzipart nem fogják nonprofittá tenni, hanem a költségeket ráhárítják valamennyi adófizetőre.

Az FDP és a Zöldek a múltban is újra meg újra olyan törvénytervezeteket nyújtottak be, amik

legkésőbb a gyerekek 14 éves korától lehetővé tennék a nemváltoztatást, még a szülők kifejezett kívánsága ellenére is.

Az SPD–Zöldek–FDP-hármas többször is hangsúlyozza, hogy kiáll az úgynevezett szivárványcsaládok minél szélesebb körű társadalmi és családpolitikai integrációja mellett.

Az új berlini kormány azonban ennél is tovább megy: azt is szeretnék elérni, hogy

„A SZIVÁRVÁNYCSALÁDOKAT ÉS AZ EU-BAN KÖTÖTT AZONOS NEMŰ HÁZASTÁRSI VAGY ÉLETTÁRSI KAPCSOLATOKAT MINDEN TAGÁLLAMBAN, ANNAK MINDEN JOGKÖVETKEZMÉNYÉVEL EGYÜTT ELISMERJÉK",

amit nehéz nem a hagyományosabb családképhez ragaszkodó tagállami kormányok, mint például a honi vagy a lengyel kabinet elleni nyílt sisakos támadásként interpretálni.

Továbbá

A NÉMET KORMÁNYKOALÍCIÓ LEHETŐVÉ TENNÉ, HOGY A TRANSZNEMŰEK IS ADHASSANAK VÉRT.

Olaf Scholz nemrég amúgy pózolt az EU keresztényellenes LMBTQ-nagykövetével, Riccardo Simonettivel, ezt sok konzervatív ember sérelmezte.

Riccardo Simonetti és Olaf Scholz Forrás: instagram.com/riccardosimonetti / Magyar Nemzet

Nem hajlandó Istenre esküdni a kancellár

Olaf Scholz arról is beszélt, hogy

új német kormány „a haladás kormánya", amely „modernizálja Németországot".

A kancellár hangsúlyozta, hogy az embereknek az élet minden területén mélyreható változásokra kell felkészülniük. Ezeket a változásokat a kormány minden eszközzel támogatja, így elindítja "a beruházások évtizedét" – mondta Scholz.

A „haladás és a progresszió" kapcsán Scholz a beiktatási ceremóniája részét eskütételből kihagyta azt a szabadon választható részt, hogy „Isten engem úgy segéljen".

Ez minimum jelzésértékűnek tekinthető. Scholz egyébként tagja volt a Német Evangélikus Egyháznak, de kilépett onnan. (Az Isten engem úgy segéljen-rész természetesen jelképesen is értelmezhető, nemcsak vallási értelemben, azaz ennek a kihagyása kétségtelenül csak a szélsőbaloldali őrület része legyen.)

Az új német alkancellárnak hányingere van a hazaszeretettől

A klímaügyi „szuperminisztériumot" is vezető új német zöld alkancellár, Robert Habeck az egyik könyvében azt írta, hogy:

Habeck egyébként úgy vezeti a gazdasági beruházások tekintetében vétójoggal rendelkező klímaügyi „szuperminisztériumot", hogy nincs gazdasági jellegű végzettsége, és klímaügyi szakértőnek sem nevezhető, mivel filozófiai tanulmányokat folytatott. Erről itt számoltunk be.

Arról, hogy az új német kormány szintén zöld külügyminiszterének, Annalena Baerbocknak milyen kompetenciabeli hiányosságai és botrányai vannak az Origo itt írt részletesen. Kiemeltük Olaf Scholz egyik, a baloldali sajtó által elhallgatni igyekezett korrupciógyanús botrányát is.

Annalena Baerbock (zöld), Robert Habeck (zöld), Olaf Scholz (szociáldemokrata), és Christian Lindner (liberális) pártvezetők bejelentik kolaíciós megállapodás megszületését Berlinben, 2021. november 24-én Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az új berlini kormány beiktatása kapcsán megjelentett írásában gondolatait a következőképpen foglalta össze:

MIGRÁCIÓ, GENDER, FÖDERALIZÁLT EURÓPAI UNIÓ, EURÓPA ELNÉMETESÍTÉSE.

Az európai együttműködés helyreállítása emberfeletti erőfeszítéseket igényel majd a posztmerkeli korszakban.

„EGY DOLOG BIZTOS, A KÉTÉRTELMŰSÉG, A LOPAKODÓ POLITIKA ÉS A SODRÓDÁS KORSZAKA MERKELLEL BEFEJEZŐDÖTT. ÚJ, NYÍLT SISAKOS IDŐK JÖNNEK."