Az LMBTQ-lobbi újabb győzelme: 2022-től Svájcban bárki megváltoztathatja a nemét

Svájc, Zürich, Zürich Pride, felvonulás, 2021.09.04.
Members of lesbian, gay, bisexual, transgender, intersex and queer (LGBTIQ) community take part in the Zurich Pride on September 4, 2021 ahead of a nationwide votation on the marriage for all. - Swiss citizens are due to vote on September 26, 2021 to determine whether the right to marry should be extended to same-sex couples or not. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
2022. január 1-től minden 16. életévét betöltő, gyámság alatt nem álló svájci állampolgár megváltoztathatja a születési nemét az általa választott társadalmi nemre (gender). Mindössze annyi a teendő, hogy be kell menni egy anyakönyvi hivatalba, és ott kell kérelmezni a (jogi) nemváltást. Ehhez nem szükséges sem hormonkezelés, sem nemváltoztató műtét, de még orvosi jóváhagyás sem kell. Az új jogszabály nem csupán a 16 év feletti kiskorúakra és nagykorúakra vonatkozik, hanem a gyámság alatt élő, ennél fiatalabb gyerekeknek is lehetőségük lesz nemváltásra, a gyámjuk/a szüleik engedélyével. Kimondható, hogy Svájcban győzelmet aratott a genderideológia.
Vágólapra másolva!

Svájcban a szövetségi szintű polgárjogi törvénykönyvet úgy változtatták meg, hogy január 1-től valamennyi, gyámság alatt nem álló, legalább 16 éves állampolgár kérheti a születési, biológiai nemének a megváltoztatását az általa választott társadalmi nemre (gender) – írja a Reuters brit hírügynökség.

A Zürich Pride 2021. szeptember 4-én Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Ehhez tehát nem szükséges a szülőnek, gyámnak az engedélye, dacára annak, hogy a 18 év alattiak még kiskorúaknak számítanak.

„Természetesen" a 16 év alatti gyerekeknek is lesz lehetőségük nemváltásra, de csak a gyám vagy a szülő hozzájárulásával.

A genderideológia szemszögéből nézve fontos újításnak számít, hogy

a (jogi) nemváltás bemondásra fog történni, ehhez tehát nem szükséges hormonkezelés, nemváltoztató műtét, de még orvosi engedély sem.

A (jogi) nemváltás úgy történik, hogy az illető bemegy egy anyakönyvi hivatalba, és ott kérelmezi ezt. Az eljárás egyúttal a névváltás lehetőségét is magában foglalja.

A svájcihoz nagyon hasonló jogszabály van érvényben Írországban, Portugáliában, Belgiumban és Norvégiában is, ezen államokban bemondásra történik a nemváltás, a genderideológia jegyében.