Elfogták az egyik legrettegettebb mexikói drogkartellt irányító férfi feleségét

drog mexikó elfogás
Vágólapra másolva!
A mexikói biztonsági erők letartóztatták "El Mencho", Mexikó legkeresettebb emberének, a rettegett Jalisco Új Nemzedék (CJNG) vezetőjének feleségét. Rosalinda Gonzálezt azzal gyanúsítják, hogy a kartell pénzügyeit irányította.
Vágólapra másolva!

A mexikói védelmi minisztérium közölte, hogy a nőt Zapopánban tartóztatták le, ugyanabban a városban, ahol korábban 2018-ban is már egyszer őrizetbe vették, akkor óvadék ellenében még szabadlábra kerülhetett - írta meg a BBC.

González a férje által vezetett Jalisco Új Nemzedék kartell pénzügyeit irányította a hatóságok szerint.

Férje, akinek valódi neve Nemesio Oseguera Cervantes, évek óta szökésben van.

Az amerikai kábítószer-ellenes hatóság 10 millió dolláros (3,2 milliárd forint) jutalmat ajánlott fel az elfogásához vezető információkért.

A CJNG Mexikó egyik legerősebb drogkartellje, amely a mexikói biztonsági erők elleni leghalálosabb támadások mögött áll, mint például a 2015-ös jaliscói rajtaütés, amely 15 rendőr halálát okozta.

Kedden két mexikói tengerészgyalogost raboltak el Zapopánban, a kormány attól tart, hogy ez összefüggésben áll González asszony letartóztatásával.

Gonzáleznek és férjének három gyermeke van, köztük a "Menchito" (Kis Mencho) néven ismert Rubén Oseguera González, akit 2020-ban adtak ki az Egyesült Államoknak kábítószer-kereskedelem vádjával.