32 éves szíriai migráns volt a liverpooli terrortámadás elkövetője

TERRORISM TERRORIST TERROR CRIME UK Horizontal
A screen grab from a CCTV captures the horrific moment of the cab - a black estate or people carrier taxi- slowly pulling up yards from the Liverpool Women's Hospital reception, with a violent blast sending white smoke and debris shooting into the air as soon as it stops on Sunday Nov 14, 2021. The taxi driver who escaped the car explosion outside Liverpool Women's Hospital has been named as David Perry. It is understood he has been discharged from hospital and is recovering at home, UK press reports. The male passenger of the car died at the scene in Sunday morning's incident and three men - aged 29, 26, and 21 - have been arrested under the Terrorism Act. The identity of the person killed hasn't yet been confirmed. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták, hogy ki követte a liverpooli terrortámadást. Emellett vádemelés nélkül szabadon engedték azt a négy férfit, akiket terrorizmus gyanúja miatt letartóztattak a Liverpool Women's Hospital előtti robbantás kapcsán - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt korábban az Origo is megírta vasárnap házi készítésű bomba robbant egy taxiban egy liverpooli kórház előtt. A robbanásban a merénylő meghalt, a taxisofőr, akit azóta hősként ünnepelnek, ugyanis amikor gyanús lett neki a férfi, kiszállt az autóból, és becsukta az ajtót, ezzel megakadályozva, hogy súlyosabb legyen a tragédia, megsérült.

A rendőrség terrortámadásnak nyilvánította az esetet, és összesen négy férfit vettek őrizetbe a terrorizmusról szóló törvény megsértése miatt.

A rendőrség közölte, hogy

a robbantó egy 32 éves szíriai migráns volt.

A rendőrség szerint fontos bizonyítékot találtak az albérletében.

Russ Jackson rendőrfőkapitány-helyettes, az északnyugati terrorelhárítás vezetője elmondta, hogy a város délkeleti részén, a Sefton Park közelében található Rutland Avenue-n lévő lakás a nyomozás kapcsán igen jelentős lett. Innen vette fel a taxi a terroristát.

A Liverpool Women's Hospital előtt felrobbant autó Forrás: EyePress News / EyePress via AFP

Vasárnap reggel óta jelentős előrelépést értünk el, már

A rendőrfőkapitány-helyettes azonban azt is elmondta, hogy még hetekbe telhet, amíg kiderül, hogyan tervezték és készítették elő a merényletet.

A robbanást rögzítette egy kamera is. A felkavaró felvételt itt nézheti meg.

Vasárnap egy 21, 26 és 29 éves férfit, hétfőn pedig egy 20 éves férfit vettek őrizetbe.

Russ Jackson azt mondta, hogy

a kihallgatás során kapott információkkal elégedettek, és ezek tudatában engedték el a férfiakat.

Rendőrök helyszínelnek a liverpooli kórház előtt a robbantás után Forrás: AFP/Paul Ellis

"Mindig fennáll a lehetőség, hogy további kapcsolatokra derül fény. Néha magányos farkasokról beszélünk, de valójában ritkán vannak teljesen egyedül, mert beszélnek másokkal, kapcsolatban vannak másokkal.

- mondta Damian Hinds állambiztonságért felelős miniszter a BBC Breakfastnek.