Egy marylandi polgármestert 50 rendbeli bosszúpornó terjesztésével vádoltak meg

Andrew Bradshaw
Andrew Bradshaw
Vágólapra másolva!
Andrew Bradshaw, a Maryland állambeli Cambridge városának a polgármesterét volt párjáról készült intim fotók megosztásával vádolják. A férfi minden egyes vádpontért 5000 dollárig terjedő pénzbírsággal és két év börtönnel néz szemben. Így ha a bíróság mind az 50 vádpontban bűnösnek találja a polgármestert akkor az összbüntetése 250 ezer dollár és 100 év börtönbüntetés lehet.
Vágólapra másolva!

A hétfői nap folyamán Charlton T. Howard III, Maryland állam ügyésze bejelentette, hogy Andrew Bradshaw-t, Cambridge polgármesterét 50 rendbeli bosszúpornó terjesztésével vádolják.

Andrew Bradshaw Forrás: Facebook

A 32 éves elöljárót a volt párja jelentette fel. A bírósági iratok szerint a férfi intim fotókat tett közzé a az exéről amelyeket mindannyiszor az ismert Reddit különböző fórumain és alredditjein terjesztett.

A vádiratban foglaltak szerint Bradshaw állítólag számos Reddit-fiókot hozott létre az áldozat nevének és születési dátumának kombinációiból álló felhasználónevekkel, majd ezeken keresztül tette közszemlére a rasszista jelzőkkel és szexuálisan explicit nyelvezettel ellátott kompromittáló fotókat.

Május 14-én az áldozat feljelentést tett a marylandi hatóságoknál miután felfedezte a róla posztolt fotókat az interneten. Elmondta, hogy régebb kapcsolatban állt a vádlottal de a bűncselekmény elkövetésekor már nem voltak semmilyen viszonyban. Azt ugyan elismerte a hatóságoknak, hogy ő osztotta meg a fotókat a férfivel, azonban a továbbterjesztésükhöz nem járult hozzá.

A feljelentést követően a nyomozók lekövették Reddit bejegyzések IP-címét, és megállapították, hogy a botrányos bejegyzéseket a polgármester otthonából tették közzé.

A The Baltimore Sun beszámolója szerint a Dorchester megyei körzeti bíróság egyik bírája hétfőn délután elrendelte a polgármester óvadék nélküli fogvatartását. A Maryland államban hatályos törvények szerint

Bradshaw-nak vádanként 5000 dolláros pénzbírsággal és két év börtönbüntetéssel kell számolnia, ami összesen 250 ezer dollár és 100 év börtönbüntetést jelenthet.